Lieze overpeinst

Zorgzaam

hand-846092_1920

Iets wat vaak over mij gezegd wordt is dat ik zo sterk ben. Of dat ook waar is, weet ik niet. Naar de buitenwereld zal het vaak zo lijken, maar vanbinnen voelt het zeker niet altijd zo. Een hele tijd heeft sterk zijn voor mij in mijn hoofd ook lang betekend dat ik dan niet zorgzaam zou kunnen zijn. Want sterk zijn is hard en zorgzaam zijn zacht en dat leek niet bij elkaar te passen. Maar daar wil ik van terugkomen. Want ik merk dat ik wel echt iemand ben die graag voor anderen zorgt. Niet dat er een zorgkundige aan mij verloren is gegaan, maar iets doen voor mensen is wel iets dat mij voldoening geeft. En ik merk meer en meer dat ik daar mee bezig ben.

Zo zie je dat bijvoorbeeld in mijn job. Een van de redenen waarom ik zo graag startende ondernemers begeleid is omdat ik hen kan helpen met iets dat ik kan en ze zo verder help in hun droom. En ik ga er prat op dat ik ook met heel veel plezier mijn vrienden en familie help als ze dat vragen. Maar het gaat verder dan helpen. Ik vind het ook fijn om eens te bakken voor de collega’s, om een attentie te voorzien voor iemand die zich minder goed voelt, om een kaartje te sturen in deze rare tijden…

Een tijd dacht ik dat ik het gevoel had die dingen te moeten doen om er voor te zorgen dat mensen mij graag hadden. Dat ik hun liefde een beetje moest verdienen door iets voor hen te doen. Ondertussen besef ik (gelukkig) dat het niet zo werkt en dat ik die dingen gewoon blijf doen omdat ik dat leuk vind. En het gemis om niet voor een gezin te kunnen zorgen steek nog wel eens de kop op, maar ik merk nu dus dat ik het wel op andere manieren probeer in te vullen. En ik blijf ongetwijfeld ook een sterk karakter, maar wel eentje dat ook zorgzaam is.

7 gedachten over “Zorgzaam”

  1. Zorgzame en gevoelige mensen zijn vaak de sterkste, al lijkt dat vaak niet zo en vinden andere mensen dat niet altijd. Maar mijn collega vindt mij ook een sterke terwijl ik voor het minste begin te huilen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s