Lieze checkt in

Lieze checkt in #193

Lieze checkt in

Deze week maar weer eens een lijstje van ergernissen, maar vooral ook gelukskes. Vorige week was een hele zware, ik was behoorlijk gecrasht maar deze week ging gelukkig een pak beter.

Ergernissen
* een leverancier voor mijn bouw die een vergissing die ze maanden geleden hebben gemaakt nu afdoet als overmacht door Corona, terwijl mijn bestelling dateert van voor we hier nog maar van Corona hadden gehoord
* Marc Van Ranst die op het nieuws zegt dat hij eigenlijk vindt dat de mensen die zoveel schrik hebben dat ze ziek worden en die dus beslissen om vanaf nu niet met meer mensen af te spreken gelijk hebben. Capabele man ongetwijfeld, als het op zijn vak aankomt, maar die ziet elke dag een hoop journalisten, collega’s en komt thuis bij zijn vrouw en kind, dus heeft het geluk om niet te moeten voelen welk effect sociaal isolement kan hebben op een mens z’n mentale toestand. Dan is zo’n uitspraak wel simpel, maar ik heb het wél nodig om die 4 mensen te kunnen zien.

Gelukskes

* de beperkte naaiskills die ik heb, inzetten om mondmaskers te maken voor de zus (en mezelf eventueel). Na het gepruts met het eerste ging het daarna redelijk vlot.
* leven in huis door te dogsitten voor een vriend
* de persconferentie van afgelopen week, wat een verademing
* de mailbox die terug een normale grootte aan begint te nemen
* barbecueën in mijn hof
* mijn 4/5e regime aangehouden hebben, ook al kan ik nergens heen
* bloemen plukken langs de weg, overal staan margrieten en boterbloemen, zalig om te zien
* veel lezen (het 6e boek van de Zeven Zussen is bij deze uit, nu wordt het spannend voor het laatste)
* een hele week met writer’s block zitten en op zaterdagavond ineens al mijn concepten opruimen en er ineens een aantal uitschrijven

 

12 gedachten over “Lieze checkt in #193”

 1. Ik ben 2 maanden thuis geweest zonder te mogen gaan werken en woon ook alleen (zonder partner of kinderen). Ik kies ervoor om morgen terug te gaan werken maar daar buiten niemand meer te zien, ik voel mij daar veiliger bij.

  Like

 2. Die ‘vier mensen-regel’ is een goede tegemoetkoming voor het broodnodige sociale contact, zeker voor degene die echt niemand zien. Jammer dat sommige zich totaal niet aan de ‘social disctance’ gehouden hebben de laatste weken door te blijven samenkomen… Dat is een klap in het gezicht van degene die in zorg staan, die ziek zijn, mensen verloren hebben, voor de mensen die zich wel aan de regels houden, …
  De versoepeling met de ‘vier mensen-regel’ betekent natuurlijk wel niet dat je vier afzonderlijk mensen mag zien en dus vier afzonderlijke bubbels aan jouw bubbel mag toevoegen. De bedoeling is dat het nu toegelaten is een andere beperkte bubbel toe te voegen aan jouw beperkte bubbel en dat je het ook enkel bij deze bubbel houdt. Misschien had de overheid dat beter van in het begin zo verwoord Hopelijk gaan nu niet alle remmen los bij de degene die het sowieso al niet zo nauw namen met de regels …

  Like

 3. Oh ja, ik ben sinds april ook begonnen met 4/5e werken en beste beslissing ooit, want deze dagen zijn zo vermoeiend (ook al doe je dan niet veel), het doet deugd om zo’n extra dagje rust te hebben tussen alle werk door.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sinds 2 weken mag ik weer werken, en sinds een week doe ik het ook. Ergens heel vreemd. Dat thuiszitten was ok. Ben niet alleen. Maar als vanaf maandag weer meer mensen onderweg zijn, voel ik me minder veilig, en daar maak ik me een beetje zorgen over. En over het ongewenst teruggaan in het oude patroon. Maar we zullen zien. Veel plezier!

  Like

 5. Hier zijn de gelukskes stilaan ook terug telbaar: gisteren voor het eerst in twee maand het lief weer gezien en eens gaan wandelen met een vriendin. Thuiswerken begint me daarnaast ook goed af te gaan. En met de versoepeling mag ik binnenkort eens met de auto rijden terug, iets dat ik ook wel mis eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s