Lieze leeft

Het juiste aantal druk

In mijn job is er altijd wel iets te doen. Ik heb altijd wel klanten om verder te helpen, plannen om na te lezen, mails om te beantwoorden. En zelfs als dat wat rustiger is, dan vind ik vaak wel dingen die een beetje op de achtergrond zijn geraakt om terug vast te pakken en te kijken hoe ik bepaalde dingen nog meer kan optimaliseren.

Maar heel soms komen er momenten waarop ik bij ben met alles. Mailbox is leeg, mijn klanten zijn bezig met dingen waar ze mij eventjes niet voor nodig hebben, alle planningen zijn gemaakt. Alles verloopt zoals het moet. Niet dat ik dan op mijn lui gat ga zitten, dan begin ik wel op te ruimen of zo, maar ik merk dat ik op die momenten dat het zo rustig is (die zeldzame 1 of 2 weken op een jaar) minder productief ben. Want net omdat het rustig is, zit er geen druk achter. Of ik iets nu vandaag of morgen doe maakt niet zo heel veel uit en net daarom blijft het dan wel eens liggen.

En dan heb je het omgekeerde, dat het zo druk is, dat alles ineens bij elkaar komt en dat je niet weet waar je eerst moet beginnen. Dat de mailbox ontploft, de rapporteringen binnen moeten, iedereen nog een vraag heeft (deze periode van het jaar is er zo vaak eentje) en je niet weet waar eerst te beginnen. Net op zo’n momenten merk ik dat mijn efficiëntie ook naar beneden gaat. Want er liggen zoveel dingen te wachten en ik begin aan zoveel dingen, maar dan komt er iets tussen gefietst, dat het eigenlijk niet meer zo productief is. Uiteraard geraakt alles gedaan want op een gegeven moment schiet ik wel in lijstjes modus en wordt alles mooi 1 voor 1 afgevinkt. Maar zo begint het meestal niet.

Geef mij dus maar gewoon het juiste niveau van drukte. Meer dan genoeg werk om constant bezig te zijn en een beetje deadlines, maar niet 100 dingen extra en vooral ook niet 100 dingen te weinig. En dan ben ik zo productief als iets.

 

5 gedachten over “Het juiste aantal druk”

  1. Uiteraard herkenbaar. Ik heb net drie zotte intense maanden op het werk achter de rug met dagen van 8 tot 6 vol videocalls. En dan plots twee weken geleden was de agenda leeg (deadlines waren voorbij) en dat was zo raar. Ook al kan ik nu eindelijk al die andere zaken doen, ik krijg er zo een gevoel van verveling van ofzo 😃 maar in juli is de rest van het team met verlof dus dan ga ik wel weten wat doen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s