Lieze checkt in

Lieze checkt in #199

Lieze checkt in

Mijn checkt in rubriek ziet er de laatste maanden precies elke week een beetje anders uit. De ene keer schrijf ik gewoon een beetje de week van me af, de andere keer gaat het over gelukjes en wat moeilijk was en soms is het opzet nog een beetje anders. De rode draad die ik er probeer in te houden is om vooral terug te kijken op de lichtpuntjes van de afgelopen week en niet meer te veel stil te staan bij hoe onvriendelijk de bakker deed.

Gelukskes, groot en klein

* Een vriendin mogen helpen bij het nalezen van enkele teksten. Ik ben zeker geen copywriter (wel al eens overwogen om een opleiding in avondschool te doen), maar schrijven is mijn ding en dan vind ik het leuk als anderen het fijn vinden als ik hen help.

* Mijn auto leek de laatste weken een beetje op een stuk van mijn werf, met materiaal en vooral heel veel zand. Vorig week haalde ik hem nog eens helemaal leeg en werd hij gestofzuigd. Ondertussen is er al terug nieuw zand binnen gekropen, maar het is nog doenbaar en ik ga proberen het zo te houden.

* Al heel lang gepland, maar pas nu kunnen doen: een wandeling in het Rivierenhof met een vriend. De eerste keer dat we dat van plan waren goot het regen en toen kwam Corona. Maar nu konden we perfect op veilige afstand afspreken en van het zonnetje genieten. Een terrasje hebben we er nog niet aan gekoppeld, maar dat is voor een volgende keer als we afspreken.

* Een tijdje geleden hielp ik een vriend bij het maken van zijn businessplan voor zijn eindwerk. Deze week moest hij dat verdedigen en hij liet me weten dat hij super goeie punten had. Toen hij zei dat hij het gemaakt had met een startersadviseur hadden ze op school zelfs gezegd dat ze dan geen verdere vragen meer hadden.

* Er was al lang iets dat op mijn lever lag en waar ik voor mezelf moest opkomen, maar ik durfde het gesprek niet goed aangaan. Deze week deed ik dat toch en ik ben met een goed gevoel buiten gekomen dus was best fier op mezelf.

* Ik was creatief bezig en maakte en schaalmodel van mijn huis op 1/50e. Misschien een beetje laat aangezien het huis er al voor een groot deel staat, maar het leek me toch een fijn projectje.

* Onze geplande personeelsuitstap kon deze week nog niet omwille van Corona, maar de collega’s van Events staken toch een kort online alternatief in elkaar. Het was uiteraard niet hetzelfde als live, maar ik ben wel dankbaar dat ik werk voor een organisatie waar er aandacht is voor de werknemers, waar iedereen de laatste maanden gewoon aan het werk kon blijven en waar ze beseffen dat we allemaal heel erg ons best hebben gedaan.

* Een rotklusje op de bouw is isoleren, maar uiteraard wel super belangrijk. Om de kosten een beetje de drukken besloot ik om dat zelf te doen en een deel moest echt op korte termijn klaar zodat de bezetter zijn werk kan doen. Gelukkig kreeg ik gisteren hulp om dat voor de eerste keer te doen. In de zomer is de rest aan de beurt.

 

3 gedachten over “Lieze checkt in #199”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s