Lieze leeft

Waar Lieze naar kijkt IIII

jolly

Hopelijk slaat het weer snel om, maar op dit moment is het toch meer weer om wat tv te kijken dan om op een terrasje te zitten. En daarom leek het me een goed moment om nog eens een overzichtje te maken met kijktips.

Cable Girls
Ik vernoemde deze vorige keer ook al en de volgende seizoenen zijn zeker ook nog de moeite om te kijken. Alleen over het laatste seizoen (dat net op Netflix staat) twijfel ik nog. Er wordt in dat laatste een tijdsprong gemaakt, waardoor het totaal niet meer gaat over de telefoonmaatschappij, maar over de Spaanse burgeroorlog. Ook interessant, maar toch helemaal anders dan de vorige seizoenen.

Living with yourself
In deze serie is het hoofdpersonage z’n leven wat beu, gaat naar een schoonheidssalon dat hem terug gelukkig zou kunnen maken en dan blijkt dat ze hem klonen zodat hij met een propere lei kan beginnen, maar zijn originele ik blijkt ook nog rond te lopen. De eerste afleveringen vond ik goed, maar dat ging snel bergaf en het vervolg dat werd aangekondigd ga ik niet meer kijken denk ik.

When calls the heart
Dit is echt een typische vrouwenserie, over het leven in Canada 100 jaar geleden, met een hele dikke saus romantiek en clichés. Maar soms heeft een mens iets nodig waar je gewoon naar kan kijken zonder al te veel na te denken en eventjes weg te dromen.

Tiger King
Het heeft nog eventjes geduurd, maar in mij gaf ik toch ook toe aan dé Corona hype op Netflix en keek naar Tiger King. Tja, wat kan een mens zeggen. Amerika is zot en sommige dingen kan je niet verzinnen want de werkelijkheid is nog hallucinanter dan het beste scenario. Een aantal keer echt met open mond zitten kijken.

The Baby-Sitters Club
Deze moest ik gewoon zien omdat ik vroeger die boeken compleet verslonden heb. Ik weet niet hoeveel ik er heb gelezen, maar ik had er echt een heel rek vol van. Het was wel even aanpassen aan de Engelse namen, maar zo heerlijk nostalgisch, zelfs nu ze er hedendaagse versie van gemaakt hebben. Zo zie je maar dat heel veel dingen toch gewoon van alle tijden zijn.

Cathedral of the sea
Ik las vorig jaar dit boek en dat vond ik fantastisch. Dan is het altijd riskant om ook naar de film/serie te kijken, maar eigenlijk is ook de serie best goed. Het is een behoorlijk hard verhaal dus uiteraard zijn er ook heel wat harde beelden, maar het boek wordt heel goed gevolgd en het feit dat de serie ook in het Spaans is, vind ik wel een meerwaarde omdat Barcelona zo’n grote rol speelt in het verhaal.

GR5
Het was lang geleden dat ik nog eens een zondagavondserie volgde op één maar deze vond ik nog eens de moeite. Zo’n roadtrip geeft natuurlijk ook altijd hele mooie beelden. Er zat tegen het einde 1 verhaallijn in die ik minder vond, maar voor de rest echt wel een aanrader.

En nog een extra tip: 2 van mijn favoriete series van dit moment zijn terug te zien op tv. A Million Little Things loopt op één (en VRT Nu) en This Is Us is te zien op Caz 2 (en VTM Go).

 

 

6 gedachten over “Waar Lieze naar kijkt IIII”

 1. Oh, goed om te weten dat ‘This Is Us’ op VTM Go staat! Die staat al lang op mijn lijstje, misschien eindelijk eens aan beginnen :) Ik vond ‘GR5’ heel sterk beginnen, en naar het einde toe wat afzwakken. Als er nu een verhaallijn of twee minder in had gezeten, had ik het denk ik ook veel beter gevonden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ah ik kijk ook naar Cable Girls maar zit nog maar aan seizoen 3

  Momenteel ben ik Anne with an E aan het verslinden, vol nostalgie aan Anne of Green Gables dat ik als tiener verslond. Dus ja, als je Canada 100 (enfin eerder 150 jaar geleden in Victoriaanse tijd) met romantiek enz graag ziet, moet je deze al vele malen verfilmde bestseller bekijken.

  Compleet anders vond ik Unorthodox ook heel beklijvend en ik heb Statelist ook nog om mijn lijstje staan.

  Like

  1. Ik vind de versie van Anne with an E op Netflix niet zo goed, ben er aan begonnen maar heb het opgegeven. Er is iets dat mij daar aan stoort.
   Onorthodox staat ook nog op mijn lijstje!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s