Lieze checkt in

Lieze checkt in #203

Lieze checkt in

De afgelopen week bracht ik door aan de Opaalkust. Toen een vriend een paar weken geleden vroeg of ik zin had om mee op vakantie te gaan, voelde ik dat dat deugd zou doen na het voorjaar dat ik heb gehad. En vanaf dat het geboekt was, zat ik ook wel effectief af te tellen om er eventjes tussenuit te zijn.

De Opaalkust was, zeker gezien de omstandigheden, de ideale plek om naartoe te trekken. Het kindje van de vriend ging mee, dus een lange autorit wilden we sowieso vermijden en door maar een uur of 3 van huis te zitten, zouden we ook snel terug naar huis kunnen komen als er Coronacrisis zou uitbreken. Wat niet wegneemt dat de Opaalkust ook zonder die redenen en mooie plek is om naartoe te gaan. 

Het was echt een rustvakantie want daar hadden we beiden echt nood aan. En als je een peuter mee hebt, dan is er weinig ruimte voor avontuur (of net wel, het is maar hoe je het bekijkt). We bezochten kort 2 steden in de buurt van ons vakantiehuisje, gingen eens naar de markt maar hebben vooral veel gewandeld op en naast het strand.

Zeelucht helpt natuurlijk altijd goed om eventjes het hoofd vrij te maken. Zo’n zeebriesje dat de zorgen even wegwaait. Het heeft ook echt geholpen om eens eventjes niet aan de bouw en het werk te denken. Al maakte dat dan wel weer ruimte om stil te staan bij andere dingen des levens en zo blijft mijn hoofd toch geregeld verder malen.

Het is goed geweest van een weekje verandering van omgeving te hebben. Maar ik merk ook wel dat ik de 2 volgende weken vakantie die ik nog voor de boeg heb, ook nog wel echt kan gebruiken om tot rust te komen. Hopelijk lukt dat. 

13 gedachten over “Lieze checkt in #203”

  1. Sorry maar waar is de Opaalkust? Ik dacht eerst dat je de Amalfikust in Italie bedoelt, maar dat haal je onmogelijk in 3 uur rijden. En welke steden liggen dan in de buurt? In elk geval is het strandcen de zee altijd een goed idee!

    Like

    1. De Opaalskust is in Noord-Frankrijk. Iets minder zon dan Italië waarschijnlijk maar zeker ook mooi. We zaten in de buurt van Boulogne sur mer en Le Touquet (eerder stadjes dan steden trouwens hoor).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s