Lieze checkt in

Lieze checkt in #204

Lieze checkt in

Het is toch een rare vakantie. Het is vooral een vakantie van veel rust en dat is op zich goed want ik merk dat ik dat echt nodig heb, maar tegelijk wringen er toch wat dingen.

Mindermomenten
* Corona… De berichten over de opflakkering maken me toch wat onrustig. Tot vorige week leek het allemaal nog redelijk ver weg, zeker op reis. Ik had mijn eigen bubbel en af en toe dat mondmasker opzetten was geen probleem. Maar nu ineens gaat het allemaal weer zo snel en voel ik meer en meer paniek ontstaan. Ik maak me nog altijd geen zorgen dat ik ziek zou worden, maar ik begin stilaan wel weer te vrezen voor wat er allemaal weer zal wegvallen. Er werd al een afspraak met een vriendin afgezegd omdat ze misschien in contact is geweest met het virus en je mag hier zelfs niet meer door het centrum fietsen zonder mondmasker. En toen de beslissing over de provincie Antwerpen kwam, zonk de moed al helemaal wat in mijn schoenen. Wie weet wat gaat er nog volgen.

* Ik hoopte ook heel erg van na de vakantie een zo goed als normaal werkregime te hervatten, maar ik zal er maar rekening mee houden dat dat wel eens van de baan zou kunnen zijn. Het is allemaal wat afwachten, want ik merk in mijn omgeving dat iedereen heel anders omgaat met al het nieuws, dus dat zal bij de collega’s en klanten niet anders zijn gok ik.

Gelukskes

* Ook al zijn ze nog met grote werken bezig op de bouw, ik begin stilaan te denken aan de inrichting. Het zal zeker niet me veel nieuwe meubelen en zo zijn, want dat budget is er niet, maar ik ging toch al wat interieurspullen halen om dat grote huis wat te kunnen aankleden als het zo ver is. 

* Ik wil het niet beheksen, maar de laatste dagen heb ik eigenlijk altijd goed geslapen. De vraag is nu natuurlijk hoe dat komt. Als het terug minder gaat als ik terug ga werken, moet ik daar misschien conclusies uit trekken, maar welke dat dan zijn weet ik nog niet.

* Het was nog op heel veel dagen mooi wandelweer deze week en ik probeerde daarom ook vaak buiten te gaan. Soms dichtbij en alleen, maar nog leuker is het als je een wandelmaatje hebt die je een heel mooi plekje doet ontdekken.

* Er blijven nog dingen opduiken op de bouw die dan ineens toch nog snel moeten gebeuren en waar ik niet of weinig bij had stil gestaan. Deze keer was het het afplakken van het dampscherm op zolder zodat de bezetters daar over kunnen plakken en een probleempje met water. Omdat het nu eenmaal moest gebeuren, vloog ik er weer maar gewoon in en was ik best fier op mezelf dat me dat alleen gelukt is.

* Gelukkig zijn er, misschien zelfs nog meer door Corona, heel wat leuke zomerbars. Ik wou eigenlijk graag eentje in Borgerhout gaan uittesten, maar dat zag mijn gezelschap niet zitten omwille van de nieuwsberichten. Hij kwam wel met een alternatief op de proppen en zo kwam ik bij Gazon in Gent terecht woensdag. Sowieso ook een leuk plekje en de Bellini heeft gesmaakt.

8 gedachten over “Lieze checkt in #204”

 1. Heerlijk, als je na kunt gaan denken over het inrichten van je huis.
  Dat de berichten over de aangescherpte maatregelen je onrustig maken, snap ik wel. Ik heb het ook. Het brengt veel onzekerheid met zich mee over wat de volgende stap zou kunnen zijn…

  Geliked door 1 persoon

 2. Vies he, hoe snel het daar in Antwerpen weer de verkeerde kant opgaat! Ik ben tot nu toe zelden onrustig geweest over strengere maatregelen (al helpt het natuurlijk wel dat het hier nooit zo streng geweest is als in België), maar nu merk ik ook wel dat ik er heel erg mee zit, om een heel egoïstische reden eigenlijk: mijn broer en zijn vriendin zouden normaal in augustus bij ons langskomen en ik begin meer en meer te vrezen dat dat niet gaat kunnen. Dat idee, dat ik hen dan niet ga kunnen zien, dat ik geen idee heb of / wanneer mijn volgend bezoek aan België gaat kunnen plaatsvinden en dus wanneer ik mijn familie opnieuw ga kunnen zien, ik weet niet, in maart had ik het daar wel wat lastig mee, maar kon ik het precies makkelijker relativeren; nu maakt het mij echt onrustig.
  On a lighter note: heel benieuwd naar de inrichting! Kan mij inbeelden dat je er om privacyredenen misschien niet (al te veel) over zal bloggen (is bij mij alleszins de reden dat ik er (nog) niet veel van getoond heb), maar ik ben er wel keinieuwsgierig naar :-)

  Like

  1. Ik snap die egoïstische reden helemaal hoor. Bij mij komt de onrust ook voor een groot deel door het mij afvragen of we wëe gaan naar een situatie waarin er amper dingen kunnen want dat heeft erg op mijn gemoed gewerkt als alleenstaande.
   Ik heb er nog niet echt over nagedacht hoeveel ik ga laten zien van het huis binnen, maar voor ik zo ver ben heb ik nog wel even 😉

   Geliked door 1 persoon

  1. Het is nu tenminste weer iedereen gelijk voor de wet. Al spreken ze toch nog altijd van een lockdown in Antwerpen. Ik hoop dat dat alleen voor het arrondissement geldt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s