Lieze leeft

Wanneer deed je voor het laatst – tag

Op een Forum waar ik lid van ben (ja, die bestaan nog, ook al zijn ze ongetwijfeld heel erg passé sinds de opkomst van sociale media), kwam iemand af met een lijstje. Eigenlijk zoiets als een tag die je op blogs tegenkomt. Omdat ik hem voor daar graag wou invullen, nam ik ineens die inspiratie mee om er hier wat uitgebreider mee aan de slag te gaan.

Award - tag (8)

Schrijven met de hand
Dat doe ik eigenlijk nog wel best regelmatig. Op het werk bijvoorbeeld om notities te maken bij een gesprek, maar ook bepaalde lijstjes of losse gedachten die ik heb.

Gemasseerd worden
Dat is lang geleden. In 2016 schreef ik in mijn doelen dat ik voor mezelf iets van wellness wou boeken en toen heb ik een massage gehad. Ik denk dat dat ook effectief de laatste keer was dat ik eentje heb gekregen.

Uit eten gaan
Ik ging vorige week met een vriend naar een zomerbar, maar de menukaart beperkte zich daar tot drank en hapjes, dus dat telt niet echt als uit eten gaan. Op vakantie in Frankrijk zijn we een keer op restaurant geweest en at ik mosselen (supergoedkoop in vergelijking met hier en ook al waren het kleintjes, ze waren wel lekker!).

Op reis gaan
Nog niet zo lang geleden dus, want ik was 2 weken geleden nog in Noord-Frankrijk. Met alle berichten nu ben ik blij dat we toen nog geweest zijn, want hadden we pas plannen gehad voor augustus dan zou het er misschien niet meer van gekomen zijn.

Fotograferen
Ik neem helemaal niet zo heel veel foto’s en als ik het wel doe, is het meestal gewoon met mijn telefoon. Toen ik op vakantie ging heb ik nog getwijfeld om mijn spiegelreflex mee te nemen, maar heb het uiteindelijk niet gedaan. Dat ding ligt eigenlijk al veel te lang werkloos in de kast, zonde.

Koken
Als het gaat over simpel eten maken, dan gisteren nog. Uitgebreid koken gebeurt hier veel minder, die moeite doe ik meestal niet voor mezelf alleen, want dan ga ik gewoon voor simpel met weinig ingrediënten.

Uitgebreid in bad gaan
Een week of 2 geleden. Ik heb periodes dat ik amper in bad ga en dan zijn er maanden dat ik er meer gebruik van maak, meestal omdat het dan drukker is en ik in bad gaan echt wel zie als relax-moment. Dan kruip ik in bad met een boek of tijdschrift en lig een tijdje te weken.

Dansen
Eigenlijk erg dat ik deze niet meer weet. Op stap gaan en dansen is in ieder geval al lang geleden. En thuis staan dansen gebeurt ook amper. Ik heb wel zo’n fitnessprogramma om thuis te doen en daar zitten wat dansachtige dingen tussen, dus als ik dat meetel dan is het nog maar van gisteren geleden. Wat niet wegneemt dat uit gaan dansen ook nog wel eens echt deugd zou doen.

Live bijpraten met een goeie vriend/in
Vorige week ging ik met een vriend naar zomerbar Gazon in Gent en daar hebben we kunnen bijpraten. Het is een vriend die ik om de paar maanden zie dus dan is er altijd wel wat te vertellen.

Iets uitleggen
Hier moet ik een beetje denken wat daar juist kan onder vallen. Op het werk leg ik ongeveer dagelijks dingen uit en dat doe ik ook graag maar ik heb ondertussen al 2 weken verlof. Al stelde een vriendin eergisteren nog een vraag over de Coronapremie en gaf ik daar advies over, dus als dat ook meetelt dan is het nog redelijk recent.

Een nieuwe taal leren
Dat is van op school geleden, dus mijn laatste taalles was in 2005 ergens denk ik.
Ik denk dat ik best wel een ok taalgevoel heb en ik versta dikwijls redelijk veel door gewoon te linken aan talen die ik wel ken. Maar echt nog actief aan de slag gaan om een extra taal te leren, dat gaat niet meer gebeuren denk ik.

Zwijgen
Ik woon alleen dus ik zwijg heel dikwijls. Vandaag al heel de dag.

Dromen
Ik weet nog dat ik vannacht gedroomd heb, maar wat juist kan ik niet meer reconstrueren. Als ik het meer figuurlijk bekijk, dan droom ik deze maanden vooral over hoe het zal zijn in het nieuwe huis.

Opruimen
Ik probeer meestal dadelijk dingen op te ruimen, zodat het niet 1 grote klus wordt. Afgelopen vrijdag heb ik gepoetst, dus wat er toen nog lag rond te slingeren heb ik ineens opgeruimd. En ik ben nog wat bezig geweest op mijn werf en daar ook opgeruimd welke rommel ik had gemaakt zodat het niet in de weg ligt van de bezetters.

Een nieuwe vriend/in maken
Ik vond altijd van mezelf dat ik daar niet zo goed in was en bijna al mijn vrienden gaan al jaaaren mee. Maar eind vorig jaar is er een nieuwe vriendschap ontstaan en dat is eentje waar ik echt superveel aan heb, dus ik ben blij dat er soms toch nog nieuwe mensen op de proppen komen.

12 gedachten over “Wanneer deed je voor het laatst – tag”

 1. Interessant lijstje. Nu dat masseren is bij mij ook lang geleden behalve dan bij cursussen omdat ik als masseur werk, en bij een cursus oefen je op elkaar. Maar ik zou weer eens regelmatig een collega moeten bezoeken. In bad gaan, ik was zo blij dat ons huis een bad had, de eerste woning met bad, maar de laatste jaren ga ik er misschien 2 tot 3x per jaar in. Dus zo belangrijk is het ook niet. (typisch voorbeeld van “het gras is bij de buren groener”).
  Dat met fotograferen is ook erg herkenbaar. Eigenlijk doe ik het graag, maar mijn goede camera verstoft ook. Dus eigenlijk een kandidaat voor een bucketlist. En talen leren doe ik heel graag ,maar dan wel zelf, met goede boeken. Want de meeste fysieke cursussen vind ik niet leuk, en tegenwoordig is er goed materiaal incl. geluid. Dus waarom je vervelen in een cursus. Maar ook dat ligt al weer een tijdje te wachten. Ook een kandidaat voor de bucketlist. Zo zie je maar, een mens verveelt zich nooit. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk lijstje! Super dat er nog nieuwe vrienden op je pad komen :-). En wees inderdaad blij dat je nog op vakantie kon gaan. Wij zijn pas in augustus echt met verlof, ik vrees ervoor…

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk lijstje, die vul ik misschien ook nog eens in.

  net terug van vakantie: ik vreesde in juli ook dat het niet meer zou lukken maar we zijn er dus in geslaagd om last minute naar Noord-Frankrijk (groene zone) te kunnen gaan. Dat deed deugd. En net zoals jij geen reflexcamera meegesleurd. De laatste keer dat we die gebruikten was in 2017 en sindsdien zijn we op smartphone fotografie overgeschakeld. ’t Was nu niet dat we er iets van kenden van die reflexcamera en meer deden dan op bovenste knopke duwen :D.

  Er is 1 ding dat ik echt niet snap: een boek lezen in bad. Da’s toch keiongemakkelijk? Wat als je armen moe worden? En je handen zijn toch nat?? hoe doe je dat?

  ivm zwijgen: mijn 6jarige zei me eergisteren nog dat hij vindt dat grote mensen veel minder praten. ja ik praat minder dan vroeger denk ik.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s