Lieze checkt in

Lieze checkt in #207

Lieze checkt in

Ik heb er alweer een weekendje isoleren op zitten, de vloer deze keer. Het meeste is gelukkig gedaan, dus de komende weekends gaan op dat gebied iets relaxer zijn. 

Mindermomenten
* Maandag kwamen ze pur spuiten (daarom dat er vorig weekend nog zoveel moest gebeuren). Ik moet uiteraard de deur kunnen open doen voor die mannen, maar dan is het wel handig om te weten hoe laat ze komen. Ik was daar van vorige week naar aan het vragen en uiteindelijk heb ik maandagochtend voor de 5e keer moeten bellen om toch iets te weten. Krijg ik als excuus dat ze mij verwittigd hadden op een ander nummer dat ze hadden dus dat ze dan waarschijnlijk met mijn man gecommuniceerd hebben. Misschien dat dat excuus in andere gevallen al wel eens durft pakken, maar in dit geval hebben ze zich daar toch mooi aan mispakt. Geef toch gewoon toe dat een fout hebt gemaakt, idioten. Nu ja, als zij het nummer van mijn man zouden hebben, dan zou het anders wel fijn zijn als ze dat zouden willen doorgeven.

* Diezelfde firma zou woensdag chape komen leggen, om half 7 ’s morgens. Ik stond daar mooi op tijd, maar om half 8 nog niemand te zien. Na een telefoontje bleek dat ze de vorige dag stukken hadden gemaakt en dus niet konden komen. Dat wisten ze al dinsdagmiddag, maar even verwittigen was er dus niet bij. Ze zouden dan wel volgende week komen, want ze moesten dan wachten op de herstelling, en er wou nog wat volk verlof en het was druk en warm. Ik ben dan maar heel hard op mijn strepen gaan staan, want een week langer is voor de planning echt geen optie. Dat moeilijk doen heeft wel geholpen, want uiteindelijk kwamen ze donderdag de werken uitvoeren.

Gelukskes

* Ik was deze week eventjes klimaatvluchteling, want zo elke dag rond de 32 graden is huis, dat is te veel van het goeie. Ik vond onderdak bij een vriend met airco in huis waar ik op de zetel kon slapen. Dat ik ook nog eens ontbijt en lunch kreeg terwijl ik daar zat te werken was een leuke extra.

* Het was even kortsluiting in het hoofd deze week toen ik besefte hoeveel werk er nog zit aan te komen de volgende weken, op het werk en op de bouw. Er was even iemand nodig om me met mijn voeten op de grond te zetten (waarvoor dank) maar ik pakte het ook wel snel aan: op het werk even de rem opzetten en ook volhouden, planningen maken en in bad gaan liggen om even tot rust te komen.

* Ik had vrijdag verlof genomen, omdat ze vloerisolatie kwamen leveren op de bouw en dan kon ik daar nog wat werken. Uiteindelijk ging ik alleen eventjes de levering checken en kwam er van isoleren nog niet veel in huis. Maar een dagje om rustig mijn huishouden te kunnen doen, boodschappen te regelen en nog eens naar de bib te gaan deed deugd dus zeker geen verloren dag.

* Ik kan ook nog eens face to face bijpraten met mensen deze week. Ik ging langs op kantoor en zag daar een paar collega’s en ik ging iets drinken met vriendinnen, wat ook heel gezellig was. Er gaat toch niks boven contact in levende lijve.

* 15 augustus is bij ons in de familie normaal het moment voor onze jaarlijkse barbecue. Dat kon natuurlijk dit jaar niet doorgaan, want met 20 samenkomen is niet aan de orde. We deden wel nog barbecue met ons gezin en mijn neef kwam met zijn vriendin en hun baby langs op mijn bouw. Ik had hen echt al heel lang niet meer gezien en mijn nieuwe neefje eindelijk eens ontmoeten was dus wel heel leuk.

12 gedachten over “Lieze checkt in #207”

 1. Het hoofd koel houden is zeker niet makkelijk met al die activiteiten en met dit weer. Ik zou dat niet kunnen. Maar mijn compliment. Wanneer moet het huis klaar zijn, of anders gevraagd, wanneer verhuis je?

  Like

  1. Weet niet of dat voor uitvulchape minder uitmaakt? Dat was ook enkel beneden en daar is de temperatuur best te doen. De gewapende chape komt eind van deze maand. Ik zal dan al maar duimen dat het geen nieuwe hittegolf is dan.

   Like

 2. Zo irritant wat ze probeerden te doen, ik zou daar ook erg kwaad van worden. En die chaos bij bouwfirma’s lijkt dus echt schering en inslag te zijn. Ik zou zo niet kunnen werken, ik begrijp het dan ook totaal niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. ah in mijn man’s familie is het ook altijd traditioneel BBQ op 15 augustus. Dat is met een 20 tal neven en nichten en die is dit jaar gewoon geannuleerd.

  Sorry maar dat je aan die bouwfirma de telefoonnr van je man zou vragen, daar moest ik toch wel mee lachen. Je hebt dat toch gedaan zeker?! :D

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s