Lieze date

Hij

Ergens in november was het, dat de installateur bij mij in de living zat om zijn offerte even toe te lichten. Ik had hem begeleid in zijn opstart en omdat hij toen een goeie indruk gaf, belde ik hem op en vertrouwde ik mijn buikgevoel om met hem in zee te gaan. Ik vroeg hoe het nog met de zaak was en we geraakten wat verder aan de praat. Toen hij weg was bedacht ik me dat het eigenlijk wel fijn was om nog eens een man in huis te hebben, ook al had hij zand achtergelaten van zijn vuile schoenen.

Hij ging aan de slag op mijn werf dus we hielden contact en raakten meer en meer aan de praat. Het begon over dingen te gaan die niet meer met mijn huis te maken hadden. Er begon wat geplaag tussen te zitten. We gingen eens samen spaghetti eten.  Sindsdien spraken we geregeld af, voelden elkaar goed aan en er begon een mooie vriendschap te ontstaan. Het was lang geleden dat ik zo mezelf bij iemand kon zijn. En dat hij veel weet over bouwen hielp ook heel hard, want ik mocht altijd op hem terugvallen als ik in paniek sloeg over dingen.

Toen de lockdown kwam, werden we een beetje Corona buddy’s en was op de werf afspreken om eens samen ons boterhammetjes te eten een heel welkom uitstapje om eens buiten te kunnen en mensen te zien. Zeker als single was het heel fijn om toch 1 iemand te hebben die je eens kan vastpakken in die rare tijden. We vormden dan ook samen een bubbel en in de zomer gingen we zelfs samen op vakantie en deden veel leuke dingen samen.

Het deed deugd, zo’n mooie nieuwe vriendschap. Het voelde een beetje als thuiskomen. We hadden elkaar op het juiste moment in ons leven gevonden. Al was dat soms wel verwarrend. Want als mensen iets horen van een man en een vrouw alleen, dan worden er al snel conclusies getrokken. Zoveel conclusies dat ik zelf soms begon te twijfelen of er niet meer was. Ik dacht een tijdje van wel, maar omdat het niet aan de orde was, stak ik de gevoelens die soms de kop opstaken maar mooi weg in een doosje. Want hoe schoon is het om iemand te hebben in uw leven waar je je goed bij voelt en waar je zoveel aan hebt, dat moet je niet kapot maken door dat te gaan over-analyseren.

Tot bleek dat de beste vriend ineens ook begon te twijfelen over die vriendschap. Ik lieg echt niet als ik zeg dat ik dat totaal niet (meer) had zien aankomen. Maar toen hij mij kuste, voelde ik direct dat ik dat doosje waar ik mijn gevoelens in had gestoken heel makkelijk terug kon open doen. De eerste dagen voelde het een beetje onwezenlijk. Enerzijds is er het gelukzalige gevoel van verliefd zijn, anderzijds de schrik of je niet te veel op het spel aan het zetten bent. We zijn er allebei wel realistisch in, maar gelukkig overheerst momenteel vooral het eerste gevoel en genieten we er vooral van. Zelfs als hij weer zand achterlaat met zijn vuile schoenen.

39 gedachten over “Hij”

  1. Ik moet zeggen dat ik altijd een beetje gehoopt hebt van toch offline iemand te leren kennen, want dat online gegeven lag me toch niet helemaal. Maar het is nu eenmaal niet zo simpel om nog in real life nieuwe mensen te ontmoeten die dan ook nog eens vrijgezel zijn. Het is een beetje een kwestie van geluk hebben denk ik. En nu ben ik uiteraard heel blij met hoe het gelopen is.

   Like

 1. Leuk dat je beste vriend een nog betere vriend is geworden. En als ik me wel herinner, heeft hij ook nog een dochtertje, dus dat is helemaal leuk. Ook ik had al sinds die vakantie zo’n vermoeden. Zo heeft de lockdown toch nog een positief effekt gehad. Heel veel succes en geluk. Geniet er van.

  Like

 2. Zo mooi hoe die vriendschap er eerst was en is kunnen groeien! Waar een bouwproject kan toe leiden, zeg :-). Leuk ook wel hoe jij eerst zijn adviseur was en hij nadien jouw installateur/adviseur op de bouw. En die zin ‘Het was lang geleden dat ik zo mezelf bij iemand kon zijn.’, het is je keihard gegund. Geniet ervan!

  Like

 3. Zo leuk dit! Ik word hier heel blij van :)
  (en toen ik las over die vriend was ik ook al aan ’t denken, maar ik vond dat flauw, want ja vrienden kunnen ook en you know – toch heel leuk!!)

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik loop immens achter met blogs lezen, maar wat een fijne post is dit! Mooi verhaal en ik ben zó blij voor je. En dan nog je nieuwe huis binnenkort! 2020 is jouw jaar – en hoeveel mensen kunnen er dat zeggen, zeg? :)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s