Lieze heeft een doel

Als het vat af is

Ik ben al wel eerder zo gek geweest om mee te doen aan een blogchallenge, dus toen ik via Evi de Blogboost Najaarschallenge zag passeren heb ik daar nog geen 5 minuten over nagedacht. Zonder eigenlijk te weten wat de uitdaging zou zijn. En dan blijkt dat de focus de eerste 2 weken ligt op schrijven over energie en positiviteit. Van een uitdaging gesproken, want energie is hier wel een werkpuntje de laatste maanden.

Eigenlijk is het overheersende gevoel heel vaak dat het vat af is. De batterij raakt geregeld leeg en bijtanken is niet zo evident. Eerlijk gezegd is het al een hele tijd bezig. En misschien is het niet te verwonderen. Want zowel werken, als alleen een huis bouwen, als heel hard aan jezelf werken om geluk te vinden zijn eigenlijk alle 3 een full time job. En zoals ik al eerder schreef slaap ik de laatste maanden heel slecht, wat het energieniveau natuurlijk nog meer naar beneden trekt.

Enerzijds ben ik me al een tijd mijn hoofd aan het breken wat dan wel de dingen zijn die me nog energie geven. En er zijn er zeker wel: paardrijden, lezen, met vriendinnen afspreken, naar een concert gaan, lekker eten… Maar sommige van die dingen kunnen nu niet en soms begin ik zelfs niet meer aan die dingen omdat ik er gewoon de fut niet voor vind. En dat is natuurlijk een rode vlag, want dan zit je helemaal in een vicieuze cirkel.

Anderzijds hoop ik ook gewoon een beetje dat als de verhuis achter de rug is en Corona niet meer te veel roet in het eten gooit van het normale leven, de energie ook wel weer wat meer kan vloeien. Misschien moet ik maar gewoon aanvaarden dat ik heel wat dingen heb in mijn leven die veel energie vragen, dat daar bovenop nog een pandemie kwam, dat mijn gezondheid dat gevoeld heeft en dat als je het vat helemaal leeg laat lopen dat het effectief tijd vraagt voor dat terug vol zit en dat soms geduld hebben nog de beste oplossing is.

16 gedachten over “Als het vat af is”

 1. Een bouwproject kost heel veel energie, dus het is niet verwonderlijk dat je doodop bent, al zeker als je ook nog slecht slaapt. Ik hoop dat je nadien terug de nodige balans kan vinden.

  Like

 2. Slecht slapen is de hel….heb er ook een tijd last van gehad en dn loop je fysiek op de toppen van je tenen……en bouwen het kruipt in je kleren he……ik heb enorm veel geluk dat mijn lief heel veel doet daarvoor…..en dat wij niet meer fulltime werken beide.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik duim voor wat adem binnenkort. De dingen waarvan je zegt dat ze je energie geven, zijn heel verschillend – misschien zijn er een aantal toch wel tussen te proppen? Lezen hoeft geen uur te zijn om energie te geven. En lekker eten kan misschien ook wel door een afhaalconcept zoals er nu zo veel uit de grond zijn geschoten – eens iets onverwachts?
  Lijkt me pittig, dat bouwen (vooral als je het op je eentje doet – zoveel beslissingen, daar alleen al wordt een mens moe van!)

  Like

 4. Ik versta je helemaal, zeker wat het bouwen betreft, maar ook gewoon het gevoel dat je op jezelf bent aangewezen voor alle beslissingen. Dat kan soms zwaar wegen. Ik hoop met je mee dat het een fase is, maar het is sowieso belangrijk om aandacht te hebben voor je energieniveau en de gevers en nemers op dat vlak.

  Geliked door 1 persoon

 5. Al die dingen alleen zijn al energieslurpers. Laat staan als je ze allemaal samenvoegt. En vlak echt het effect van de coronamaatregelen niet uit. Volgens mij vreet dat veel meer energie dan we vaak denken.

  Like

  1. Ja dat denk ik ook wel. Gisteren hebben ze hier de maatregelen nog maar eens aangepast. Was te verwachten, maar dat we nu weer even moeten omschakelen vind ik best vermoeiend mentaal.

   Like

 6. Slecht slapen is balen en een enorme energievreter. Het voelt niet fijn en ook niet comfortabel als het vat leegloopt. Maar zoals je zegt, heb geduld, want het geraakt beetje bij beetje wel weer terug gevuld.

  Geliked door 1 persoon

 7. Heel herkenbaar. Ik vond het ook heel ironisch om met dit thema te beginnen in een periode waar ik vecht om langer dan het avondeten met de kinderen wakker te blijven.
  Soms ligt er gewoon zoveel op ons bord, en buiten onze nachtrust proberen te verzorgen (voor zover je dat in de hand kan hebben) kan je effectief niet altijd veel doen. “Verzorg je” stuurden enkele vriendinnen me. Hoe dan, vroeg ik me af?

  Ik wens je meer rust in je leven in de komende maanden! Ik denk dat we effectief moeten aanvaarden dat soms al de rest op een laag pitje staat omdat x en y alle energie opwreet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Een huis bouwen vraagt tonnen energie. Ik weet nog dat ik zo blij was toen we eindelijk konden verhuizen en ik dan precies net nog minder energie had dan ervoor. Misschien omdat de stress toen ook wat wegviel. In ieder geval kan ik je wel zeggen dat het op dat vlak dus wel gaat beteren. En inderdaad, de hele pandemie doet er bij niemand deugd aan denk ik :(

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s