Lieze heeft een doel

Routine

Het volgende thema in de Blogboost Najaarschallenge is rituelen en gewoontes. En nu lees ik op verschillende blogs die ik volg van die super strakke georganiseerde planningen om de dag goed te starten, door te komen en te eindigen. Heel indrukwekkend allemaal. Maar als je nu hoopt dat ik ook mijn routine kom beschrijven, dan ga je terugkomen van een kale reis want zo’n planning is er hier helemaal niet. Mijn planning heeft altijd gewoon in mijn hoofd gezeten en daar zat dat helemaal gestructureerd, ik zette dat zelden op papier. Dat gebeurt hier gewoon zonder dat ik daar al te veel bij stil sta.

Gewoontes heb ik zeker, als je al zo lang alleen woont heb je je eigen manier van dingen doen en sta je daar helemaal niet bij stil. Afhankelijk van naar welk kantoor ik moest, stond de wekker wel op een bepaald uur. En de uren waarop ik eet waren meestal ook wel dezelfde (afgestemd op mijn werkuren). In het weekend wordt het huishouden gedaan en boodschappen voor de hele week, maar niet op een echt vast moment. Maar toen werd het 2020 en ging de planning helemaal de deur uit.

Want in een lockdown met thuiswerk moest ik dus niet meer op een bepaald uur opstaan om op tijd in Antwerpen te zijn (om thuis aan mijn bureau te zitten ben ik altijd ruim op tijd wakker zonder wekker). Boodschappen deed ik dan liever ergens tussendoor op een rustiger moment dan in het weekend te gaan. Er moest ook met amper iets rekening gehouden worden van plannen dus een planning was niet echt nodig, er was meer dan tijd genoeg om alles te kunnen doen.

En dan kwam er ook nog eens mijn lief op de proppen, waardoor er helemaal geen vaste routine meer is. Want nu is het elkaars gewoontes een beetje op elkaar afstemmen en kijken wie waar wanneer is en waar en wanneer wij elkaar dan zien. En met een lief die geboren is zonder al te veel talent en zin voor planning, is dat soms een hele uitdaging. Het is dus een beetje meegaan met de flow en tot nu toe komt dat meestal echt wel goed. Zelfs zonder strakke planning in mijn hoofd zijn er nog geen wielen afgebold. En ja, soms is er wel eens kortsluiting als er (vooral voor de bouw) heel veel moet gebeuren. Maar als er iets is dat ik in 2020 hebb geleerd dan is het wel dat je niet alles kan plannen. En zolang mijn hoofd het meestal nog kan volgen, is het helemaal ok.

6 gedachten over “Routine”

  1. Fijn dat jij zo leeft. Heb ik ookmlang gedaan en probeer nu met ietsje meer planning te leven, maar dat is niet zo eenvoudig. Dus je geeft me hoop. Gewoon doorleven!

    Like

    1. Ik denk ook dat het wel heel erg afhangt van hoe je leven er uit ziet. Als je 4 kinderen uit bed en op school moet krijgen bijvoorbeeld, dan zal die planning veel harder nodig zijn dan als ik gewoon moet zorgen dat ik op tijd achter mijn bureau zit.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s