Lieze checkt in

Lieze checkt in #217

Lieze checkt in

Het is alweer zondag. Over Corona zwijg ik gewoon even, maar over de rest van mijn week had ik wel een aantal dingen te vertellen.

Huis
Deze week was er eentje waarin weer vanalles veranderede in huis. Er blijven buizen bij komen (ik weet echt niet meer waar die allemaal voor blijven dienen), de elektriciteitskast werd geplaatst en er kwam vloer in de keuken.
Ik ben nu vooral aan het twijfelen om de komende weken nog even een primer tegen de muren te zetten. In principe moet ik nog een hele tijd wachten om te schilderen omdat de muren nog maar recent bezet zijn. Maar het zou wel net iets fijner ogen als er 1 laagje wit op zit en het lijkt ook al redelijk droog dus primer kan misschien niet echt kwaad want dat is toch nog niet de eindafwerking. We zitten nu te wachten op een vochtmeter om toch eventjes te checken en dan ga ik beslissen. Misschien is het compleet zot om te denken dat ik nog heel de boel kan schilderen, want de tijd is echt wel beperkt. Mijn lief vindt sowieos dat ik dan een verfpistool zou moeten nemen en het zo doen, maar ik weet niet of dat echt wel zo handig is. Wordt vervolgd.

Lijf
Schreef ik vorige week nog dat mijn lijf precies niet mee wilde, dan schreeuwde het dat maandag ineens helemaal hard uit. Ik had echt pijn en voelde me niet top. Een babysitnachtje met een amper slapende peuter en veel schuppen op de bouw waren ongetwijfeld niet echt bevorderlijk, maar het voelde als meer dan dat. Toch maar naar de dokter dus voor een bloedonderzoek. Ze hebben heel veel onderzocht om uiteindelijk niks te vinden. Ik heb geen Corona, geen Lyme, heb geen ontstekingen, mijn vitamines zijn ok, mijn schildklier doet het goed en ik ben niet zwanger. Allemaal goed nieuws natuurlijk, al wou ik misschien toch dat ze iets hadden gevonden. Ik ben wel nog doorverwezen voor een onderzoek in het slaaplabo, maar dat is voor over een maand ingepland.

Vieren
Jullie konden al lezen dat ik gisteren jarig was. Zoals voor iedereen die sinds half maart verjaard is, was dat zonder groot feest. Ik deed ook niet echt iets heel bijzonder, het was gewoon een relaxe dag met lang ontbijten, rustig wat boodschappen doen, wat lezen en lekker eten. Mijn lief kookte mijn lievelingsgerecht en de beste vriendin kwam langs met pateekes. Vandaag bestelden we een menu bij een lokaal restaurant in de buurt om ook nog met mijn papa en zus te vieren. Zonder Corona had het weekend er misschien niet eens zo anders uitgezien.

Gelezen/gekeken
Dat mijn boek terug moet naar de bib, is effectief een goeie motivatie om wat meer te lezen. Ik ben bezig in ‘Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?’ en het is zo’n boek waar ik me heel dubbel bij voel. Ik ben blijven lezen en vind het zeker niet slecht, maar met nog 100 pagina’s van de bijna 500 te gaan weet ik nog altijd niet zo goed wat ik er nu echt van vind.
Om de zwaarte van het boek wat te compenseren keek ik deze week vooral naar guilty pleasure Married at first sight Australia. Ik had ze allemaal opgenomen en aangezien ik binnenkort waarschijnlijk een nieuwe digibox krijg, moet ik nog even zorgen dat ik bij ben gekeken.


15 gedachten over “Lieze checkt in #217”

 1. Nog een late gelukkige verjaardag gewenst!
  In verband met de verfwerken: ik wil je niet ontmoedigen, maar na bezetting kan er best wel wat schuur- en plamuurwerk bij komen kijken… Dat is in elk geval bij ons zo, en de reden waarom er hier in zes jaar nog niet geschilderd is :-).
  Vervelend dat de testen bij de dokter allemaal niks aan het licht brachten. Hopelijk vinden ze snel wat er mis kan zijn…

  Like

 2. Voor dat schilderen. Je kan het droogproces wat versnellen door eventueel een bouwdroger te gebruiken. Wij zijn momenteel een bijgebouw aan het zetten in houtskeletbouw. De enige bron van water komt door de verschillende lagen chape. Toch zette de bouwfirma een bouwdroger. Daar zijn al emmers water uitgekomen.

  Like

  1. Er is een vochtmeter onderweg dus dan kunnen we eens testen, maar ik denk vooral dat er geen tijd meer gaat zijn om dat nog allemaal te doen voor ik wil verhuizen. Later kan gelukkig ook nog altijd.

   Like

 3. Fijn dat er niets is gevonden bij de dokter, maar ik snap ook dat het dubbel is. Duidelijkheid was ook heel fijn geweest. Bij nieuwbouwhuizen is het inderdaad lastig of je iets met de muren kunt doen en wat dan. Ik heb het destijds wel gedaan. Het behang van acht jaar geleden zit er nog steeds op… Ik moet trouwens wel zeggen dat ik er eerst een laag verf onder had gedaan en dat ik dat vier(!) keer moest doen, omdat het de volgende dag steeds in de muren getrokken was.

  Like

 4. Gefeliciteerd nog met je verjaardag!
  Wij hebben ook ‘net’ een pas gepleisterde kamer geverfd en we hebben daar eerst een soort van primer op gesmeerd zodat de verf niet in de muren trekt maar ze waren wel al gedroogd denk ik. Mijn lief heeft ooit een stuk muur geverfd met een verfpistool maar hij vindt dat geen aanrader. En je moet ALLES in de buurt afdekken en tapen want je hebt daar een fijne nevel van ook :p

  Like

  1. Dat denk ik dus ook, dat een verfpistool veel meer afdekwerk vraagt dan gewoon schilderen! Ik ga zeker ook een primer zetten, moet misschien gewoon eens bij de speciaalzaak gaan informeren hoe ik het best aanpak.

   Like

  1. Ik heb gisteren het nieuws gekregen dat nu alle buizen er in zitten. Ik wil niet weten hoeveel kilometer het ondertussen is, maar ik ga water en warmte hebben dus ik ben gelukkig.

   Like

   1. Haha, dat is het belangrijkste :-) Ben eigenlijk, maar dat is waarschijnlijk beroepsmisvorming, wel benieuwd hoeveel kilometer dat nu effectief zou zijn ;-)

    Like

 5. Ons huis was af in december, sowieso te kort op de bezetting en we hadden op aanraden van zowat iedereen besloten er minstens de zomer te laten overgaan. En er zijn best wel wat barsten gevormd in die tijd (vooral in de trappenhal). Het is natuurlijk wel superhandig om het te kunnen schilderen als het nog leeg is! Want alle kasten weer moeten uitladen en alles inpakken, daar kijk ik enorm tegen op :-) Vandaar dat ik ergens blij ben dat we het nu tot minstens volgend jaar hebben uitgesteld, want schilders in huis terwijl ik 90% van de tijd hier ook werk, dat zag ik niet zitten!
  Ik hoop dat je je intussen wat beter voelt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s