Lieze leeft

Verjaardagstag

Deze week is mijn verjaardag en ter gelegenheid daarvan krijgen jullie deze verjaardagstag die ik op een andere blog vond, maar ik weet niet meer welke (oeps!).

Welke dag is het nu?
Als deze online komt is het donderdag 22 oktober, 2 dagen voor mijn verjaardag die dus zaterdag 24 oktober is.

Welke dag ben je geboren?
37 jaar geleden viel 24 oktober op een maandag, ik werd geboren rond 11 uur ’s avonds.

Welke sterrenbeeld ben je dankzij jouw verjaardag? En welk Chinees sterrenbeeld ben je?
Ik ben een schorpioen, net, maar toch een echte als je de eigenschappen bekijkt. Mijn Chinees sterrenbeeld is varken. Daarvan zeggen ze onder andere dat die geestdriftig zijn, klopt wel denk ik.

Welk liedje stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Volgens Wikipedia is dat het obscure ‘Codo … düse im sauseschritt’. Het heeft gelukkig niet mijn muzikale smaak voor de rest van mijn leven bepaald.

Met welke beroemdheden deel jij jouw verjaardag?
Met bijvoorbeeld Isabella Van Portugal, Ernest Claes en Aagje Vanwalleghem.

Wat voor weer was het toen je geboren werd?
Volgens het internet was het een niet zo zonnige en koele dag met 2 uur zon. De lucht was licht bewolkt, er was een zeer zwakke wind met matige windstoten.

Is er in de geschiedenis op jouw verjaardag iets belangrijk gebeurd?
In 1929 vond op 24 oktober zwarte donderdag plaats, de beurscrash die de Grote Depressie inleidde.

Wat staat er boven aan je verlanglijstje dit jaar?
Dat alles vlotjes mag blijven verlopen op de bouw zodat ik over een maand kan verhuizen. Maandag krijg ik alvast een nieuwe keuken.

Vier je je verjaardag altijd de dag zelf? Hoe vier je en heb je bepaalde tradities?
Ik vier mijn verjaardag zeker niet altijd hetzelfde. Soms probeer ik al wel eens verlof te nemen, maar dat hangt er een beetje van af hoe het valt. Vorig jaar was er een groot event van het werk, dus was ik gewoon aan de slag, het jaar er voor ging ik spontaan cocktails drinken met de vriendinnen.
Wat wel elk jaar terugkomt is dat we rond mijn verjaardag gaan eten met het gezin, meestal de zondag er voor of er na. Dit jaar zal het take-away worden.

Wat is je lievelingstaart?
Ik eet heel graag Bresiliennetaart (mmm, slagroom en nootjes). Maar chocoladetaart is uiteraard ook altijd een topper.

Ken je mensen die op dezelfde dag jarig zijn?
Ja hoor, verschillende zelfs. Het grappige is dat dat allemaal collega’s of ex-collega’s zijn. We zijn met 5 op dezelfde dag jarig en 2 van hen worden ook 37 vandaag, dus we delen zelfs onze geboortedag.

18 gedachten over “Verjaardagstag”

  1. Oh gelukkige verjaardag…..het zal niet veel vieren zijn geweest, want alles is verboden. Hopelijk had de bakker bresilienne taart, dat eet ik nu eens absoluut niet graag. Maar naar het schijnt kan ik het goed maken, was ooit een examenproef :-)…..

    Like

  2. Nog een late gelukkige verjaardag! Hopelijk heb je toch fijn kunnen vieren, ondanks de beperkingen.
    Wel grappig, ik had dit jaar voor het eerst bresiliennetaart op mijn verjaardag. Altijd lekker gevonden, maar op mijn verjaardag ging ik toch eerder voor chocoladetaart. Maar hier kennen ze dat niet, bresilienne, dus nu ik kon vieren in België, was het toch het moment om er nog eens eentje te eten :-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s