Lieze date

Weg met dat lijstje

Als je midden in de storm (of misschien eerder in de put zit), dan hou je niet zo van clichés. Of toch niet van degenen die je willen sussen dat het allemaal wel goed komt. Maar ooit komt er dan een moment dat de put minder diep is en dat je beseft dat die clichés er zijn met een reden. Omdat ze een kern van waarheid bevatten. En dat alles wat je toen niet wilde horen misschien toch wel klopt.

Eén van die clichés is dat je niet mag gaan daten met een verlanglijstje in je hoofd. Zo’n checklist die je wil afstrepen omdat je dan gerust zou zijn dat je een goeie partner hebt gevonden. Uiteraard is dat geen garantie, maar als je moet gaan daten, zeker online, dan zoek je toch ergens houvast om je keuze op te baseren of je contact met iemand wil leggen of niet. Je hebt immers maar een paar foto’s en een paar zinnen tekst om op verder te gaan, en dat is dan nog in het beste geval.

Dus ja, ik had ook een lijstje. In de tijd dat ik nog op Tinder en een datingsite zat, swipete ik bij bepaalde dingen heel snel weg, zonder het al te veel kansen te geven. Oppervlakkig, ik weet het. Maar ondertussen wil ik het cliché dus bevestigen dat als je dan verliefd wordt, dat lijstje eigenlijk niet veel meer uitmaakt. Moest ik mijn lief niet gekend hebben voor ik zijn profiel op Tinder zag passeren, dan zou ik dat absoluut geen like gegeven hebben. Er waren zeker 3 of 4 dingen die niet klopten met mijn lijstje.

Gelukkig koos ik mijn lief niet met een lijstje in de hand, maar aan de hand van het gevoel dat hij mij geeft. De ruimte die ik krijg om helemaal mezelf te zijn. De wisselwerking tussen ons 2 die zorgt dat we allebei heel erg uitgedaagd worden en elkaar op die manier echt wel beter maken. Dat zijn natuurlijk dingen die je maar ervaart als je echt contact met elkaar hebt, dus nadat je er al voor gekozen hebt om verder kennis te maken. Maar het heeft toch nog maar een bevestigd dat je in het mijnenveld dat daten kan zijn echt een beetje moedig moet zijn en energie mag steken in door dingen kijken. Want het kan je wel echt heel wat opleveren. En die les is ongetwijfeld ook toepasbaar op andere dingen dan het zoeken van een goed lief ;-)

15 gedachten over “Weg met dat lijstje”

 1. Dat is ook mijn ervaring. De echtgenoot rookte toen ik hem leerde kennen en laat dat net hoog bovenaan mijn lijstje staan van dingen die ik niet wilde. Ik zou hem dus nooit tegengekomen zijn op basis van een of andere zoekmotor op een datingsite. Maar de aantrekkingskracht was te groot en gelukkig is hij snel gestopt met roken :-)

  Like

 2. Goh, mijn ervaring is dat je buik het sneller weet dan je verstand…….:-) en ik had na mijn scheiding maar 1 criteria, ik moest head over heels zijn…….maar ik kreeg gelukkig zoveel meer. Met als stip op nummer 1, de mogelijkheid mezelf te kunnen ontplooien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik denk dat het heel normaal is om met een soort “ideaalbeeld” in je hoofd te zitten, met dingen waar je op hoopt. Maar inderdaad, als het er op aan komt, is het al evenzeer belangrijk om ook een aantal van die dingen los te laten en op je buikgevoel af te gaan.
  Toen wij elkaar leerden kennen, reed hij elke dag met de auto 3km door Brussel centrum in stapvoetse file naar zijn werk, iets dat ik écht niet begreep. Op een datingsite zou ik ook nooit iemand aanklikken die niet iet of wat milieubewust is. Maar ja kijk, als dat buikgevoel zo groot is, dan zijn zo’n dingen plots minder erg :-) En ondertussen leven we al vier jaar zonder auto, dus euh, wat je niet aanstaat, kan misschien nog aangepast worden ;-)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s