Lieze checkt in

Lieze checkt in #218

Lieze checkt in

Zien we het allemaal een beetje zitten, die nieuwe lockdown of verstrengde maatregelen of welke naam je er ook op plakt? Ik hoopte nog een beetje naïef dat het niet zo erg hoefde te zijn, maar het zat er natuurlijk aan te komen. Dus we gaan er nog maar eens voor zeker.

Huis
Ik heb een keuken jongens, zo blij mee. Maandagochtend was het nog een lege ruimte, dinsdagmiddag was het een werkende keuken (al is het nog met een beetje omleiding van de elektriciteit die nog juist moet worden aangesloten).
Er werd ook nog heel wat voorbereidend werk gedaan voor de warmtepomp en de badkamer, maar daar word ik (figuurlijk dan) net iets minder warm van als van mijn keukeneiland. Het blijft raar dat ik deze maand (DEZE maand!) ga verhuizen…

Lijf
Ik blijf het er even bij zetten want letten op hoe het met mezelf gaat is belangrijk. Het ging lichamelijk iets beter en ik sliep sommige nachten ook iets beter (nog totaal niet goed, maar wel beter). En ik kon het weekend ingaan met een massage en gelaatsverzorging. 2 jaar geleden kreeg ik een Bongobon voor een weekendje weg, maar vorig jaar kwam het er niet van en dit jaar ging dat nu ook niet bepaald iets worden, dus besliste ik om de bon om te ruilen voor een wellness-behandeling. Bleek uiteindelijk net op tijd te zijn, want vanaf volgende week zou het niet meer kunnen. Ik had wel nog gepland om over 2 weken eindelijk nog eens naar de kapper te gaan, dus dat is wel een bummer, maar die massage heb ik toch nog maar mooi gehad.

Corona
Tja, we gaan dus terug in lockdown, of toch iets dat er op lijkt. Ik hoor veel mensen zeggen dat het toch iets lichter voelt omdat onze vrijheid op gebied van verplaatsingen minder beknot is en dat snap ik wel. Voor mij zal het sowieso anders zijn nu mijn lief er is. We waren als vrienden al Coronabuddy’s in de vorige lockdown, maar dat is toch niet te vergelijken met hoe het nu is.
Los daarvan hou ik wel mijn hart vast voor alle ondernemers de komende weken, want voor velen is dit echt een zware dobber. Daarom wil ik hier ook graag nog even de oproep delen die ik ook al op mijn social media plaatste:
Heel veel winkels gaan de komende weken weer above and beyond om hun klanten zo goed mogelijk van op afstand te helpen. Ze hebben soms misschien iets meer tijd nodig dan de grote buitenlandse spelers om je pakje te versturen, maar ze steken er wel veel meer liefde in. Dus steun alsjeblief onze lokale handelaars. Koop je Sinterklaas- en eindjaarscadeaus bij ondernemers van hier. Verwen jezelf met een toffe outfit van de lokale boutiek. Shop wat leuke decoratie in de buurt om je huis waar je nu heel veel gaat zijn nog gezelliger te maken. En bestel nog altijd lekkere dingen bij de horeca. Al die ondernemers doen een vreugdedansje als ze jouw bestelling zien binnen komen. #winkelhier

9 gedachten over “Lieze checkt in #218”

 1. Hoi Lieze, hopelijk loopt je huis geen vertraging op door de lockdown, want dan zit je toch mooi op straat, en dat mocht nou juist niet. Krijgen we nog fotos te zien als het af is? of alleen op insta? De nieuwe thuisblijffase ga ik met minder twijfel te gemoet als in maart, we hebben ondertussen ervaring. Maar voor de verschillende ondernemers, bv. horeca is het hard, en ik hoop echt dat ze overleven, want anders is de wereld wel saai. Ik probeer ook zo veel mogelijk mijn winkels trouw te blijven. Succes met je huis.

  Like

  1. Normaal is er geen vertraging voor het huis, al moet ik wel nog even zien wie er kan en mag komen helpen verhuizen . Maar anders doen we er gewoon een beetje langer over, komt wel goed.

   Like

 2. Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje opgelucht over de lockdown – omdat het zoveel duidelijker is en een sterk signaal. De laatste twee weken voelde ik me op school echt niet gerust, ondanks de vele maatregelen – en dat wil wat zeggen. Heel veel mensen vallen uit, leerlingen en collega’s in quarantaine, … Verbazingwekkend eigenlijk dat we steeds zijn kunnen blijven draaien.
  Zelfs mijn eigen ouders bleven de mogelijkheid openhouden om met z’n allen op vakantie te gaan in een groot huis in de Ardennen. We waren al opgesplitst, maar als ik dan zag hoe er gewisseld werd: nooit te veel volk, maar wel altijd verschillende mensen ter plaatse, en dan zij erbij… heb ik afgebeld. Met pijn in het hart, want we hebben ze al niet meer gezien sinds begin juli en daarvoor sinds Nieuwjaar, maar het toonde mij vooral hoe mensen voor zichzelf beslissen wat kan en wat niet en dat dat dus niet altijd werkt. Zonder dat ik dat als een verwijt naar mijn familie wil lanceren – ik kreeg alleen heel sterk het gevoel dat als we allemaal zo reageren (wat we misschien ook wel doen): wij hielden ons altijd aan de regels en nu is er maar een mini kantje dat niet klopt (één persoon te veel, te snelle afwisseling, mix van generaties,…) dus dat zal het verschil wel niet maken. Ik vind het ook ironisch dat ik ’s middags met 20 leerlingen in een klas mag/moet eten zonder mondmasker, en mijn eigen ouders al een half jaar niet zie. Maar het is niet anders.
  Anderzijds: ik heb een job waarbij ik sowieso wel betaald wordt. Mijn man zijn werk is perfect in telewerk uit te voeren dus hij ondervindt ook geen directe gevolgen. Ons inkomen is stabiel en ruim voldoende. Ik ben héél blij met de afhaalmogelijkheden die er nu zijn, zodat we toch een beetje lokaal kunnen blijven steunen voor wie iets verkoopt. Mensen die diensten leveren, dat is moeilijker… je zal maar kapper of schoonheidsspecialist zijn. Een vriendin van mij werkte in Brantanto en is schoonheidsspecialist in bijberoep. Dit is niét haar jaar om het zacht uit te drukken en het moet vast heel wat ongerustheid & verdriet met zich meebrengen…

  Like

  1. Ik begrijp zeker waarom er een lockdown moet komen, maar als je dicht bij ondernemers staat zoals ik door mijn job, dan kan je niet anders als je ook heel veel zorgen maken over hoe zij er gaan uit komen. Zoals je zegt over je vriendin: je zou voor minder de moed verliezen of nog erger.
   Hopelijk helpen deze strenge maatregelen nu om de winkels in december weer veilig open te kunnen doen.

   Like

 3. ik zit voor mezelf niet zo in met die lockdown, daar kom ik met gemak door. Maar inderdaad, voor zoveel handelaars en ondernemers wordt het wél een harde noot om te kraken. En wellicht ook een onkraakbare voor velen… hopelijk is dit de laatste keer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie oproep! Ik hoop het ook, dat zoveel mogelijk mensen, zeker nu met Sinterklaas en Kerst, toch lokaal kopen. Hier zitten we (nog) niet in lockdown, maar ik vermoed dat het wel gaat komen. We zijn tussenin nooit gestopt met het steunen van lokale horeca, maar als het weer dicht gaat, gaan we weer over naar minstens 1x per week afhaal in de hoop dat elk beetje helpt.
  Succes met de verhuis, zeker nu je waarschijnlijk minder helpers kan hebben!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s