Lieze overpeinst

Laat het maar zo

Toen ik vorige week schreef dat ik niet zo van het plannen ben, bleef ik me achteraf afvragen of dat nu wel klopt, want eigenlijk heb ik mezelf altijd gezien als net wel een planner. Tot ik besefte dat het niet is omdat ik geen planner ben, dat ik geen plan heb. Want ik ben wel super georganiseerd, waardoor ik eigenlijk geen strak plan nodig heb om alles in goede banen te laten lopen (ik besef nu heel goed dat dat makkelijk gezegd is als je alleen jezelf hebt waarvoor je dingen gedaan moet krijgen en niet nog 5 kinderen daarnaast).

Maar tegelijk besefte ik ook dat ik tegelijkertijd iemand ben die ambetant wordt als er van de planning die er dan wel is, wordt afgeweken. Vergaderingen die 3 keer moeten worden verschoven, een dringende opdracht die er toch nog ergens tussen moet op vraag van collega’s die geen rekening moeten houden met afspraken met klanten, lang geplande dingen waar ik naar uit kijk en die ineens worden afgezegd (zeker in pre-Corona tijden). Als in mijn hoofd zit hoe mijn dag ongeveer gaat verlopen, dan heb ik graag dat dat ook zo is. Misschien net omdat ik geen plan op papier heb en het dus chaos wordt in mijn hoofd als ik mijn ideeën die daar zitten niet kan realiseren.

Willen dat er niet te veel veranderd is in deze tijden natuurlijk een behoorlijke uitdaging, want momenteel wordt van iedereen verwacht dat we super flexibel zijn. We moeten omschakelen tussen thuiswerk en naar kantoor gaan, van nog buiten mogen tot binnen moeten blijven, van nog eens op café gaan met vriendinnen naar alleen maar videobellen, van leven zonder smetvrees naar constant handen wassen. Heel veel verandering dus. En ja, ik word daar dus wel eens ambetant van. Zeker als ze dan nog eens dingen willen veranderen die momenteel niet nodig zijn. Mijn supermarkt bijvoorbeeld werkt ineens met een nieuw systeem en indeling. Moet dat nu echt in een tijd waarin ik zo snel mogelijk boodschappen wil doen in plaats van alles uit te zitten zoeken? Het gewoontebeestje in mij wordt daar toch een beetje moe van. Van mij mogen de dingen dus vaak gewoon blijven als ze zijn. Na Corona zien we dan wel weer verder.

9 gedachten over “Laat het maar zo”

 1. Een supermarkt die verbouwd heeft…. een horror. Het enige wat verandert is meestal de indeling. Plotseling staat de melk waar de vlees was, de groenten niet meer direkt na de ingang, soms moet je zelfs zoeken naar de kassas. Nee ook niet mijn favoriet. Maar ja, soms is er geen alternatief. Als ik zie wat jij allemaal op een rij krijgt, werk, huis, privéleven, dan zit er toch wel een efficientie achter, of je dat nu planning noemt of niet.

  Like

  1. Als ik besef dat ik veel moet doen, dan kan ik me echt wel op gang trekken en dingen aanpakken. Soms laat ik dingen wat langer liggen, maar als ik dan start, dan doe ik heel veel ineens. Georganiseerd ben ik dus zeker!

   Like

 2. Supermarkten mogen eigenlijk al nooit verbouwen, wat mij betreft. Wat een gedoe elke keer weer. En als je dan net alles weet te vinden, beginnen ze weer opnieuw. Dus nee, nu moet het helemaal niet. Ik vind het echt leuk om te lezen hoe het qua organisatie bij jou werkt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh nee, dat is sowieso al super verwarrend als een supermarkt veranderd, maar zeker nu… Bij mijn laatste verhuis was ik superblij dat ik op zijn minst geen nieuwe supermarkt ging moeten leren kennen, want ik verhuisde maar 500m verder. Besloot mijn vaste supermarkt niet net in die periode volledig te verbouwen, boehoe :-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Er wordt momenteel inderdaad veel van ons verwacht. Sommige dingen vind ik niet moeilijk, andere dan weer wel. Ach, ik troost me met het idee dat ook dit voorbij zal gaan. Ooit. Hopelijk zo snel mogelijk :-).

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik krijg ook de zenuwen van supermarkten die ineens besluiten te gaan herinrichten. Plots ben je dubbel zoveel tijd kwijt aan je bezoek! En dan nog in coronatijden, ik moet er niet aan denken…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s