Lieze heeft een doel

21 voor 21

Ja ik ben er wat laat mee. En nee ik ging geen goeie voornemens maken of grote doelen nastreven. Maar na het beluisteren van de podcast van Werk en Leven kreeg ik toch zin om een lijstje te maken. Geen goeie voornemens, geen strakke doelen met deadlines, Maar een lijstje om richting te geven en op terug te kunnen kijken op het einde van het jaar. Om wat dingen te hebben om naar uit te kijken. En dat dat lijstje dan pas start in februari is helemaal ok.

1. Een weekendje weg met mijn lief
Het zal pas zijn als de horeca terug open is, want zonder iets te kunnen gaan eten of drinken vind ik er weinig aan, maar zo eens eventjes naar een andere omgeving met z’n tweetjes om te genieten dat zie ik wel zitten.

2. Terug naar een gezond BMI
Mijn gewicht is niet rampzalig, maar het zit wel terug op een niveau waar ik me niet zo gelukkig bij voel. En ik zit ook een beetje boven de grens van 25, wat dus als overgewicht beschouwd wordt. Ik heb een bepaald streefgewicht in gedachten en buiten dat ik het voor mezelf wil is er de deal met mijn lief dat hij gaat stoppen met roken als ik mijn streefgetal haal. Maar het gaat dus vooral om terug meer gezonde keuzes maken.

3. Binnendeuren kopen voor in huis
Er is een voordeur en een achterdeur, maar dat is het dan ook. Deuren binnen in huis zijn er nog niet, want bij het verhuizen waren er andere dingen dringender. En voor mezelf kan ik nog wel eventjes zonder leven, maar als er ooit terug volk over de vloer mag komen is het wel handig dat die naar het toilet kunnen zonder dat ik ze zie zitten. En soms zou het ook handig zijn als ik de deur van de kamer kan dichtdoen als mijn lief ergens lawaai aan het maken is met zijn gereedschap.

4. Gevaccineerd worden
Voor mij is er geen twijfel, als ik de kans krijg, dan laat ik me vaccineren. Het voelt een beetje als mijn plicht vind ik. En ik heb er ook wel vertrouwen in. Die wetenschappers hebben daar kei hard aan gewerkt en niemand wil de wereldbevolking uitroeien door hen iets gevaarlijk in te spuiten denk ik dan maar.

5. Mijn slaaptherapie (succesvol) doorlopen
Uiteraard hoop ik dat ik binnenkort weer slaap als een roosje. Het gaat ondertussen al verschillende nachten beter, maar ik ben er zeker nog niet. Mijn slaaptherapie loopt ook nog gewoon, dus ik ben er nog actief mee bezig. En daar wil ik dus zeker mee doorgaan tot er echt een oplossing gevonden is.

6. Iets rond mama doen
Beetje vaag misschien, maar 1 van de dingen die in therapie naar boven komt is dat ik nog worstel met een aantal dingen rond het overlijden van mama en ik wil een manier zoeken om dat letterlijk en figuurlijk een plaats te geven.

7. Een nieuwe gezinsdynamiek creëren
Mijn vriend heeft al een dochter van 3. De regeling tussen haar mama en papa over het co-ouderschap is nog niet helemaal op punt, maar als dat wel zo is, zullen wij op zoek moeten gaan naar een goeie dynamiek. Ons eigen nieuw samengesteld gezin. Dat brengt uitdagingen met zich mee en die wil ik dit jaar graag aanpakken.

8. Helpen in de zaak van mijn vriend
Mijn vriend is zelfstandige en heel goed in zijn job, maar de zaak beheren achter de schermen schiet er nogal eens over. Hij zou graag hebben dat ik daar wat in help en het lijkt me zelf ook wel interessant om me eens te verdiepen in die dingen in de praktijk in plaats van er enkel maar van op afstand advies over te geven.

9. Een opleiding volgen
Ik weet nog niet juist wat het wordt, maar ik zou graag, naast de opleidingen die ik op het werk krijg, nog iets anders gaan volgen. Zeker geen jaaropleiding of zo, maar iets korter. Ik kijk dus volop uit naar het aanbod op de markt.

10. 40 boeken lezen
Vorig jaar was een slecht leesjaar, dit jaar loopt dat gelukkig veel beter en mijn Goodreads doel van 40 lijkt na 1 maand eigenlijk als totaal onambitieus, maar een mens weet niet wat het jaar nog kan brengen, dus ik ga het toch maar niet verhogen. Het is niet dat ik moet stoppen met lezen als mijn doel gehaald is.

11. Een goeie getuige zijn voor mijn zus
Eind vorig jaar vroeg mijn zus me om getuige te zijn op haar huwelijk. Hoe dat huwelijk er zal uitzien zal een beetje afhangen van de maatregelen op dat moment, maar ik wil er als getuige toch mee iets speciaal van maken voor haar.

12. 20 keer met de fiets naar het werk
Ik ben hoopvol dat we tegen de zomer terug geregeld op kantoor mogen werken. Zelfs nu ik verhuisd ben, woon ik eigenlijk nog altijd best dicht bij onze bureaus, dus ik wil me voornemen om dan de auto eens te laten staan en in het zonnetje naar het werk te fietsen.

13. Een housewarming organiseren
In welke vorm dat zal zijn zal ook afhangen van hoe Corona evolueert. Een groot feest voor iedereen tegelijk zal er nog wel niet inzitten, maar ik hoop toch nog een aantal vriendinnen samen een rondleiding te kunnen geven met een lekker hapje en drankje.

14. 12 artikels schrijven voor LinkedIn
Op het werk kregen we een opleiding LinkedIn en daarin werden we uitgedaagd om met artikels aan de slag te gaan. Ik had dat tot dan toe nog niet gedaan, maar omdat ik wel graag schrijf wou ik het een kans geven. In januari schreef ik mijn eerste artikel en ik zou er vanaf nu elke maand eentje willen doen.

15. Een fotomuur maken in de hal
In mijn vorige huis hingen niet zoveel foto’s (ik mocht ook geen gaatjes in de muur maken), maar voor het nieuwe huis droom ik al lang van een muur helemaal vol met foto’s zoals je vaak op Pinterest ziet. Ik heb al een selectie gemaakt van foto’s dus nu nog mooi inkaderen en ophangen.

16. Een optreden bijwonen
Ik mis het echt wel om eens naar een concert te gaan, dus ik hoop echt dat het dit jaar terug kan. Het hoeft geen groot event te zijn, kleinschalig kan ook al fijn zijn. Ik heb nog tickets voor een aantal uitgestelde voorstellingen van vorig jaar, allemaal verplaatst naar juni 2021 dus hopelijk kan ik dan cultuur gaan opsnuiven.

17. 1 keer per week actief bewegen
Mijn uurtje paardrijden is door de huidige lockdown weggevallen want de lessen op de manege mogen niet doorgaan en daardoor beweeg ik eigenlijk nog amper. Ik moet mezelf dus een beetje uitdagen om toch mijn lijf wat in gang te zetten. Hopelijk snel terug op een paard, maar in tussentijd op andere manieren.

18. Zorgen dat ik kan genieten van mijn tuin
Mijn tuin is momenteel een grote vlakte zand met overschotten bouwmateriaal. De hele tuin aanleggen zal zeker nog geen werkje voor 2021 zijn (of ik moest de lotto winnen), maar ik wil wel een stukje tuin creëren waar ik in de zomer fijn buiten kan zitten.

19. Alle verhuisdozen leegmaken
Het is zeker niet zo dat er nog veel dozen staan, maar wel nog een paar. Dat is dikwijls omdat ik nog niet de juiste kast of zo heb om de dingen uit die doos in te zetten. In mijn vorige huisje had ik een paar ingemaakte kasten, die ik natuurlijk niet kon meepakken en in de berging moet dus nog opbergruimte gecreëerd worden.

20. 5 dingen voor de eerste keer doen
Lekker vaag, omdat ik nu zelf nog niet weet wat die dingen gaan zijn, maar ik blijf merken dat ik soms nee zeg vanuit zelfbehoud, angst voor verandering, faalangst of weet ik veel wat. En net daarom wil ik dus soms toch ja zeggen, want dat kan mooie nieuwe dingen opleveren.

21. Elke maand verlof nemen
Voldoende vakantiedagen om er elke maand een weekje tussenuit te knijpen heb ik natuurlijk niet, maar elke maand een (half) dagje verlof, dat kan me wel helpen om mijn grenzen te bewaken. En soms is het gewoon tof om op een doordeweekse werkdag even tijd te hebben voor wat me-time of om dingen te doen die anders zouden blijven liggen.

Zo, met dit neer te schrijven hoop ik dat die dingen toch wat meer in mijn achterhoofd blijven hangen en dat ze me dit jaar gelukkig gaan maken als ik ze kan waarmaken.

21 gedachten over “21 voor 21”

 1. Mooi! Dit vind ik een mooie manier om het te doen. Ik heb er op dezelfde manier over nagedacht als jij. Geen dwang, maar fijn om dingen op een rijtje te zetten. En ik ben nog later. Mijn blog met 21 dingen komt pas ergens eind februari online;).

  Like

  1. Ik zal dit jaar minder recup hebben dan anders omdat ik minder avondwerk doe door Corona. Maar ik wil toch proberen om die snipperdagjes te doen, want ik geloof inderdaad dat een mens daar deugd van heeft.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik had er vorig jaar plots een pak minder omdat ik tijdens thuiswerkdagen geen prikklok heb en dus ook geen overuren en dat heb ik toch wel gevoeld.

    Geliked door 1 persoon

 2. ooh een uurtje paardrijden! Mijn lievelingssport maar ligt nu al dik 10 jaar stil. Maar de kinderen zijn er nu mee gestart en eens die wat niveau hebben start ik ook weer, krijg al zin van dat hier te lezen!

  Like

   1. Ja, zou kunnen tot 18… De manège waar wij gaan is in begin december ofzo terug opgestart en gaf tot nu toe les aan de -12jarigen. Maar met 12 in de les en nu zouden ze naar groepen van 10 moeten dacht ik, ben benieuwd.

    Like

 3. Das nu eens echt een goed idee om elke maand eens een dag of een halve dag verlof te nemen! Ik wil na mijn ouderschapsverlof 4/5de gaan werken maar als ik gewoon voltijds zou werken zou ik ook regelmatig eens een vrije dag nemen, voor mezelf. Denk dat je daar veel deugd van kunt hebben

  Geliked door 1 persoon

 4. Een hele leuke lijst! Als ik 90% blijf werken (met om de twee weken een vrije maandag), dan ga ik elke maand ook minstens één vrije maandag extra opnemen. Puur voor mezelf of voor wat dingetjes gedaan te krijgen. Niet meer zoveel op reis gaan als precorona. Rust, voilà.

  Geliked door 1 persoon

 5. haha verhuisdozen leegmaken. Yep, die laatste durven wel hardnekkig blijven staan en als je het niet doet, gebeurt het soms nooit meer. ‘k heb er bij onze verbouwing een aantal na 10 jaar open gedaan en dan zo verloren gewaande zaken teruggevonden. Ahum.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s