Lieze leeft

Vriendenboektag

Ik heb de laatste dagen mijn schrijfgoesting of -energie teruggevonden en dat betekent dat er hier weer eens wat meer gaat verschijnen dan alleen mijn weekoverzichtjes. Om er rustig in te komen begin ik met een tag die ontstond tijdens de Blogboost Challenge. Eentje die geïnspireerd is op de vriendenboekjes van vroeger. Tegenwoordig geven we dat ook vaak aan een collega die weggaat als afscheidscadeautje en dat is altijd kei leuk. Evi ging me al voor bij het invullen en nu is het dus mijn beurt.

Mijn naam: Annelies
Ik ben geboren op: 24 oktober 1983
Zo oud ben ik nu: 37 jaar
Maar eigenlijk voel ik me: als ik me zo moe voel ongeveer 75, maar in mijn hoofd ben ik nog maar een prille dertiger.

Dit wilde ik later worden:
Ik kan me niet nog iets heel concreet herinneren, maar ik weet dat ik zeker een fase heb gehad dat ik later graag iets wilde doen met veel papieren. Op een bureau zitten met veel mappen en zo leek voor mij een beroep waarin je heel belangrijk was.

Gelukkig/helaas doe ik nu dit:
Starters begeleiden in het beginnen van hun zaak en het opmaken van mijn businessplan. Iets wat ik heel graag doe. En ja, ook daar komt wel eens veel papier aan te pas ;-)

Dit kan ik heel goed:
Ik kan goed organiseren, ik heb een vlotte pen, ik kan snel denken en heb gezond verstand. Ik kan ook lekker bakken (met recept om te helpen weliswaar) en ik kan mij smijten als ik ergens enthousiast over ben.

Hier ben ik waardeloos in:
Mezelf graag genoeg zien, iets heel secuur doen waar je veel geduld voor moet hebben, en voorlopig ook nog in goed slapen.

Ik heb er spijt van dat ik nooit:
het knopje in mijn hoofd lijk te kunnen uitzetten en dus veel te veel blijf denken op wat anderen gaan denken of zeggen. En dat ik nooit een familie zal hebben waarin mijn mama mijn kindje kan knuffelen. Aan die laatste kan ik natuurlijk niks veranderen, aan die eerste gelukkig wel nog.

Deze superkracht zou ik willen bezitten:
dat knopje in mijn hoofd kunnen omzetten zou voor mij echt al een superkracht zijn. Maar ik denk dat geduld vooral een handige zou zijn, om dingen ook op een gezapig tempo te mogen doen, leren en ervaren.

Nutteloos talentje van mij:
Ik kan redelijk goed totaal nutteloze feitjes onthouden. Komt wel eens van pas bij een kwis, maar in het dagelijkse leven heb je daar niet zo veel aan.

Zo ziet mijn ideale vrije dag er uit:
rustig wakker worden, lekker ontbijten, iets gaan doen met mensen die ik graag heb, tijd om een boek te lezen in bad en buiten genieten van de zon.

Deze historische gebeurtenis had ik live willen meemaken:
nu we midden in Corona zitten ben ik niet meer zo enthousiast om historische gebeurtenissen live mee te maken moet ik zeggen. Maar de val van de Berlijnse muur bijvoorbeeld lijkt me wel eentje waar ik bij had willen zijn, vooral om te zien hoe families eindelijk terug herenigd werden. Of het moment van de bevrijding. Dus eigenlijk vooral de momenten dat er gevierd kon worden, niet de miserie die er aan vooraf ging.

Dit is het beste dat me ooit is overkomen:
eentje kiezen is echt moeilijk, maar ik haal er gewoon 1 uit dan. En dat is het geluk hebben van van kleins af te mogen opgroeien met mijn beste vriendin in de buurt. Het is zo waardevol als er iemand is die je hele leven met je meeloopt en waar je altijd op kan terugvallen.

Deze actrice mag mijn rol spelen in mijn eigen verfilmde biografie:
ze lijkt totaal niet op mij, maar ik vind Reese Witherspoon geweldig, dus die moet er dan maar iets van maken.

Mijn levensmotto: wie zijn eigen ritme slaat, speelt altijd in de maat

5 gedachten over “Vriendenboektag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s