Lieze overpeinst

Andere invulling

Het is geen geheim dat ik graag nog een kindje zou krijgen. Voor mij voelt het een beetje alsof er pas een gezin is, als daar ook nog een eigen kindje bij komt (dat is uiteraard persoonlijk). Dus het feit dat dat gezien er nog niet is, daar is wel eens verdriet over. Dat verdriet was een pak groter toen er nog geen partner was. En dan zagen andere mensen vaak de oplossing in het op zoek gaan naar een lief en/of alleen aan kinderen beginnen. Ook al zag ik dat niet echt zitten op dat moment. Natuurlijk weet ik zelfs nu met partner niet of er inderdaad nog een kind zal komen, want dat heb je nooit volledig zelf in de hand. 

Dus stel dat die droom toch niet uitkomt, dan weet ik niet of ik daar heel actief aan moet blijven werken. Ik denk net dat ik eerder een andere invulling moet zoeken. Andere dingen in mijn leven die mij voldoening geven en die ook zorgen dat ik gelukkig ben. Want anders blijf ik afhangen van anderen en van de omstandigheden en ik wil niet leeg achterblijven. 

Wat die andere invulling zou kunnen zijn? Geen idee. Ik heb nu natuurlijk al een partner met dochter om voor te zorgen, dus een deel van de tijd kan ik mijn moedergevoelens daar in steken. En er zijn zeker ook nog andere manieren om voor mensen te zorgen en hun als mens mee te mogen vormen. Of misschien vind ik mijn passie wel helemaal ergens anders. Maar ik lijk nog een beetje in de wachtzaal te zitten. Alsof ik eerst wil afwachten wat er nog komt, om dan maar eens op zoek te gaan. Want stel dat ik nu al aan andere dingen begin en die mislukken allemaal, dan kan ik die andere invulling misschien niet vinden en ga ik me wel leeg voelen. Klinkt misschien wat onlogisch, maar zo is mijn hoofd nu eenmaal soms. Uiteindelijk is elke invulling goed, zolang ze mij maar gelukkig maakt.

5 gedachten over “Andere invulling”

  1. Is lastig. Maar te lang in de wachtzaal is ook verloren tijd. En is het zo erg als je voor iets kiest, en dan plotseling ook het andere krijgt? Dan moet je kiezen of gewoon het een tijdelijk op een lager pitje zetten. Succes!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat gevoel te hebben van in de wachtkamer te zitten, dat heb ik zo lang gehad! Ik hoop dat er op welke manier dan ook rust voor je komt, net zoals dat bij mij het geval was. Knuffel!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s