Lieze overpeinst

Toekomstbeelden

Hetgene me soms nog tegenhoudt om tevreden te zijn met mezelf? Het beeld dat ik vroeger gecreëerd had van hoe ik wou/dacht dat het zou zijn. Dat was een beeld waarop ik omringd ben met veel vrienden, een leuke job, de man van mijn leven die ik ontmoet had rond mijn studententijd en tegen mijn dertig een paar kinderen die in ons huis rondliepen. Dat beeld klopt nu dus deels, maar zeker niet helemaal.

En het blijft soms moeilijk om dat beeld los te laten. Ook al is het niet iets waar ik nog naar kan streven om waar te maken, want ik kan niet teruggaan in de tijd. Ik heb nu wel een relatie, maar ik zal nooit op mijn 40 al 20 jaar met dezelfde partner samen zijn. Ik kan misschien nog kinderen krijgen, maar zal nooit een jonge mama zijn. En dat is ok. Iedereen heeft zijn eigen pad. Maar het is dus hoog tijd dat ik dat beeld loslaat en ruimte maak voor een nieuw beeld.

Ik merk alleen dat ik in dat nieuwe beeld niet meer echt verder kijk. En misschien is het enerzijds wel goed om in het nu te leven. Want al de plannen in mijn hoofd vroeger ten spijt, is het leven helemaal anders gelopen. Dus vooruit plannen lijkt eigenlijk een beetje zinloos. Maar anderzijds moet een mens toch eigenlijk ook wel kunnen blijven dromen. En daar worstel ik nu soms een beetje mee. Want ik weet niet waar ik nog van droom. Niet omdat ik zeemzoeterig wil zeggen dat al mijn dromen wel al zijn uitgekomen, maar misschien eerder omdat ik niet goed durf om nog grote dromen te hebben. Uit angst dat ze weer gaan uitgroeien tot een beeld in mijn hoofd waar ik naartoe wil. Dat wordt dus nog een uitdaging…

9 gedachten over “Toekomstbeelden”

 1. Mooi gezegd. Ik denk dat dromen heel mooi kan zijn, maar niet alle dromen zijn realistisch. En je laatste alinea klinkt alsof je op zoek bent naar realistische dromen. Ik hoop dat je nog wat mooie dromen waar kunt maken!

  Geliked door 1 persoon

 2. Naomi heeft eigenlijk alles al gezegd. Ga op zoek naar een nieuwe droom, of kleiner projekt. Want het leven heeft “dromen” nodig. En er is vast nog wel iets, dat je toch heel graag zou willen. Verder moet je ook bedenken dat er mensen op de leeftijd al 20 jaar samen zijn, met of zonder kinderen, en eigenlijk vastgeroest, niet te vreden, ook voor die zijn er geen dromen uitgekomen of is de aanvankelijke droom tot nachtmerrie geworden. Dus geniet van het heden en droom over de toekomst. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 3. Een tijdje terug kwam ik een filmpje tegen van iemand die een korte reminder gaf van dat het oke is om te ‘rouwen’ om het leven dat er niet is, waar je van droomde en van de dingen die anders zijn gelopen. Ik moest eraan denken toen ik dit las. Tis ergens wel herkenbaar en het is heel mooi geschreven. Mijn complimenten :)

  Geliked door 1 persoon

 4. Je zet me aan het denken, omdat ik als ik dit lees het gevoel heb dat ik mij helemaal aan de andere kant van het spectrum bevind. Dat loslaten gaat bij mij vanzelf maar ik heb het dan weer moeilijk met het concreet maken van mijn dromen, met standvastig genoeg iets willen om het om te zetten in een plan en dat tot de eindmeet vol te houden. Dat is de keerzijde van de medaille, vermoed ik. Ik wens je nog veel mooie dromen toe, zonder dat ze je in de weg komen te zitten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s