Lieze heeft een doel

Hoe gingen die 21 voor 21?

Het waren geen goeie voornemens, maar een lijstje van 21 dingen waar ik dit jaar aandacht aan wou geven en naar uit wou kijken. Nu was 2021 in heel wat opzichten niet zoals ik het had verwacht, maar uiteindelijk kon ik toch best wat van mijn lijstje in de praktijk omzetten.

1. Een weekendje weg met mijn lief
Heel exotisch werd het niet, maar een weekendje weg is een weekendje weg. En Delft was een leuk stadje om te ontdekken. Ik hoop wel binnenkort ook nog eens eventjes naar de zon te kunnen ontsnappen, maar dat zullen we nog moeten zien.

2. Terug naar een gezond BMI
In het begin van het jaar was mijn gewicht niet helemaal ok, maar ook niet rampzalig. Maar toen geraakte ik helemaal op de sukkel met mijn energie en energie is snel gevonden in suiker, dus toen liep het even mis. Ondertussen ben ik met hulp terug op de goeie weg, maar dat gezond BMI zal ik dit jaar nog niet halen. En dat is ok.

3. Binnendeuren kopen voor in huis
Die zijn er ondertussen. Ik vroeg al in het begin van het jaar offerte, maar liet het toen liggen. En toen gingen de prijzen van veel grondstoffen ineens nogal omhoog dus toen ik hoorde dat de offerte van het begin van het jaar nog geldig was, hebben we maar snel toegezegd. Dus sinds het einde van de zomer staan er overal deuren. En naar het toilet gaan is zo toch net iets aangenamer.

4. Gevaccineerd worden
Ook afgevinkt, 2 prikjes gehad zonder al te veel last. Nu moet ik wel zeggen dat ik een beetje begon te twijfelen toen ze begonnen met ook nog een derde te doen. Maar ondertussen zit sinds gisteren spuit 3 er ook in en moet ik daar vandaag nog een beetje van bekomen.

5. Mijn slaaptherapie (succesvol) doorlopen
Slapen als een roosje gaat het nog niet direct zijn. Omdat ik er al zo lang mee kamp, gaf de dokter al snel aan dat het herstel ook een hele tijd zal duren. Dat ik uiteindelijk een hele tijd niet kon werken was een grote maar nodige stap. En ik merk echt wel dat ik vooruitgang maak, dus ik ben op het goeie pad.

6. Iets rond mama doen
Het was een beetje een vage omschrijving en het is zeker ook niet dat ik er grote dingen rond gedaan heb, maar een paar foto’s in huis zetten voelde voor mij toch al een pak beter aan.

7. Een nieuwe gezinsdynamiek creëren
Het heeft bijna het hele jaar geduurd voor er door de rechtbank een definitieve regeling werd uitgesproken, dus dat maakte het niet altijd makkelijk om met die dynamiek aan de slag te gaan. Maar over het algemeen heb ik wel het gevoel dat we dat goed doen met z’n drieën.

8. Helpen in de zaak van mijn vriend
Sinds begin van dit jaar doe ik de administratie van de zaak (facturen maken, mails opvolgen…) en ik heb effectief al veel bijgeleerd over hoe het nu in de praktijk is om zelfstandige te zijn. Soms in de positieve zin, soms eerder in de negatieve zin. Maar ik ben wel goed in papierwerk, dus een hele grote inspanning is dat voor mij niet, terwijl hij er zot van zou worden.

9. Een opleiding volgen
Het werden er meerdere, ik zit in het traject rond Mild Ouderschap van Nina Mouton, volgde een cursus Canva, eentje rond intuïtief eten en nog 2 rond styling en garderobeplanning. Het zijn allemaal online cursussen en het voordeel is dat je dat op eigen tempo kan doen, maar bij degenen waar er geen deadline op stond, merk ik wel dat ik het een beetje laat liggen.

10. 40 boeken lezen
Met gemak! Ik was veel thuis dus heel veel leestijd. Ik heb nog nooit zoveel boeken gelezen als dit jaar. Welke kan je zien in mijn kwartaaloverzichten.

11. Een goeie getuige zijn voor mijn zus
Het belangrijkste als getuige heb ik gedaan: mijn handtekening gezet. En ik organiseerde ook een digitaal vrijgezellenfeestje want toen mocht er nog niet meer dan dat. Doet me er wel aan denken dat er nog een fles drank over was toen die we nog zouden delen. Eens achter horen…

12. 20 keer met de fiets naar het werk
Wegens niet gewerkt in de lente en de zomer, ook niet naar het werk gefietst. Ook niet naar veel andere plekken trouwens. Dikwijls had ik daar niet echt de energie voor. Ik overweeg nu wel om een elektrische fiets te leasen, dan ga ik misschien wat sneller toch de fiets nemen.

13. Een housewarming organiseren
Er zijn ondertussen wel al heel wat mensen over de vloer geweest, maar gewoon bij een bezoekje. Een housewarmingfeestje is er niet van gekomen omdat dat eigenlijk bijna nooit mocht met de maatregelen.

14. 12 artikels schrijven voor LinkedIn
Het zijn er geen 12 geworden, maar ik heb er wel een paar gedaan. En tot voor dit jaar deed ik dat nooit, dus een paar is nog altijd meer dan geen. Ik hoop hier volgend jaar wel mee verder te gaan en heb al een aantal ideetjes genoteerd.

15. Een fotomuur maken in de hal
Ik denk dat dit de eerste was die ik kon afstrepen. Fotolijsten gehaald bij Ikea. foto’s verzameld, mijn vriend zijn boormachine laten bovenhalen. En ik ben er nog altijd super blij mee.

16. Een optreden bijwonen
Het is gelukt om toch wat cultuur op te snuiven dit jaar. Ik zag Kommil Foo aan het werk, ging naar de voorstelling van Bart Cannaerts en in september was er een openluchtconcert van Bar Clochard. Hopelijk volgend jaar nog wel wat meer kansen.

17. 1 keer per week actief bewegen
De periodes dat het mocht, ben ik elke week gaan paardrijden. Maar meer sport dan dat zat er niet echt in. Al zijn we wel een tijdje bijna wekelijks gaan wandelen met de vriendinnen, maar sinds het schooljaar terug is gestart en er weer veel meer mocht, is het precies te druk om dat er nog elke week in te passen bij velen. Misschien is het dan net het meeste nodig.

18. Zorgen dat ik kan genieten van mijn tuin
Mijn tuin is nog altijd een grote zandvlakte. Maar we hebben er wel een loungeset, een zwembad, een parasol en wat potten met planten gezet. Nog helemaal nog niet wat het moet zijn, maar veel beter dan niks. En ondertussen is er ook een prachtig tuinontwerp om in de toekomst mee aan de slag te gaan.

19. Alle verhuisdozen leegmaken
Het zou moeten zijn dat er nog ergens eentje verloren staat, maar volgens mij zijn alle dozen uitgepakt. Ik moet er nog wel eentje terug meepakken naar mijn werk (ik leende daar de dozen), want in 2022 verhuizen we met het kantoor dus dan is het weer dozen vullen.

20. 5 dingen voor de eerste keer doen
Amai nu moet ik denken. Ik ben hier eigenlijk totaal niet bewust mee bezig geweest. Er zullen dus zeker wel dingen zijn die hieronder vallen, maar een lijstje ervan heb ik niet. Misschien wel een idee om dat mee te nemen naar volgend jaar en er dan wel wat bewuster mee om te gaan.

21. Elke maand verlof nemen
Voor die paar maanden dat ik voltijds heb gewerkt is dat denk ik wel gelukt, maar daarna hoefde ik daar niet meer over na te denken want zat ik (deeltijds) thuis. Wel geslaagd dus ;-)

Best een ok resultaat dus. Of ik weer een lijstje maak voor 2022 weet ik nog niet. Met dit kwam ik ook niet op 1 januari, dus we zien wel.
Hopelijk hebben jullie in 2021 de dingen die je wou doen kunnen realiseren. En als dat niet zo was, dan is er gewoon weer een volgend jaar om er opnieuw mee aan de slag te gaan!

21 gedachten over “Hoe gingen die 21 voor 21?”

 1. Mooi ‘resultaat’, ondanks een vreemd jaar. Ik lees vooral fijne momenten met jullie gezin.
  Hopelijk ben je snel weer beter na prik drie. Heb je er veel last van?
  Hier waren geen doelen in 2021, en die komen er ook niet voor 2022. Kwestie van de lat niet onnodig té hoog te leggen :-).

  Like

   1. Oef, dat valt al bij al wel mee dan. Ik hoorde al van veel mensen dat ze écht ziek zijn van de boosterprik. Dan mag je niet denken aan hoe ziek je kan zijn als je het echte virus te pakken krijgt… Nog veel beterschap daar, al hoop ik dat het ondertussen al een pak beter gaat :-).

    Like

 2. Oh, een fotomuur in de hal is een goeie! Ik verhuis binnenkort ook en vind foto’s altijd heel leuk, maar in de living past dat niet altijd vind ik. We gaan wel veel stukjes gang hebben, dus een fotomuur is wel leuk :) En ik zag Bart Cannaerts in december, was heel goed!

  Like

  1. Awel, ik heb eigenlijk nog maar een heel klein stukje gedaan omdat er andere dingen waren die energie vragen, dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Gelukkig is het met levenslange toegang, dus ik kan mij er echt eens in smijten op het moment dat het goed voelt. Ik ben ook ingeschreven voor het zelfzorgtraject en ik denk dat ik dat misschien eerst nodig heb, dus daar ga ik wel direct van de start mee proberen te zijn.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s