Lieze overpeinst

Levenslang leren

Een mens leert elke dag: kleine weetjes, nieuwe ontwikkelingen in de job of dingen over zichzelf. Ik dus ook. En ik deel graag een aantal dingen die ik de afgelopen tijd over mezelf leerde.

Les 1
Ik was niet al te gelukkig als single, dat is geen nieuws. Maar ondertussen heb ik me ook gerealiseerd dat er soms ook wel schaamte rond was. Als ik naar de bakker ging bijvoorbeeld nam ik altijd zeker 2 taartjes mee, want het voelde toch wat lastig om maar 1 pateeke te kopen. Dan zouden ze misschien denken dat ik zo zielig en alleen thuis moest zitten snoepen. Ik ben dan nu wel niet meer alleen, 1 taartje kopen moet eigenlijk altijd gewoon kunnen zonder me te schamen.

Les 2
Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n perfectionist zoals ik zelf en mensen rond mij misschien denken. Ik ben wel een grote doorduwer en een echte pleaser. Ik zal dus vaak wel echt doorzetten en veel van mezelf vragen, maar niet zozeer omdat ik alles tot in de puntjes goed wil hebben, maar omdat ik het gevoel heb dat ik dat moet zodat anderen mij graag zien.

Les 3
Voor mij zitten de kansen om op te laden vaak in sociale gebeurtenissen. Daarom niet elke week tussen duizenden mensen staan, maar wel bijpraten met vriendinnen, samen eten met de familie, de informele babbels met collega’s. Iets wat ik momenteel dus echt mis. Niet dat het helemaal is weggevallen, maar het mag voor mij nog wel wat meer zijn, zonder er al te veel bij te moeten nadenken.

Les 4
Bij me-time dacht ik nog te vaak aan de cliché dingen als in bad gaan, een boek lezen, eens gaan wandelen. En er is niks mis met die dingen, maar het is daarom niet noodzakelijk wat ik echt nodig heb om op te laden. En me-time wordt ook wel eens als synoniem gezien van zelfzorg, maar het is daar maar een heel klein stukje van. En het is vooral zelfzorg dat een uitdaging is voor mij, met die me-time zit het wel goed.

En zo zullen er ook dit jaar ongetwijfeld ook weer lessen volgen.

8 gedachten over “Levenslang leren”

  1. Leven met de insteek dat ge elke dag kunt leren over de wereld & over uzelf is wat u kan helen & u echt ver kan brengen. Mooi om je lessen te lezen, goed bezig :)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben het laatste jaar ook beginnen twijfelen of ik perfectionist ben…want ik ben beginnen beseffen dat ik het selectief ben naargelang wie het resultaat ziet.

    ik laat wel op in solitaire activiteiten en stilte. Dat is om batterijen op te laden…maar eens die opgeladen zijn heb ik wel sociaal contact nodig (op kleine schaal als introvert) om gelukkig te zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s