Lieze checkt in

Lieze checkt in #264

Zo wekelijks eens terugkijken op de voorbije dagen blijft tof. Maar ik begon het vorige format een beetje beu te worden. Ik wisselde al wel eens af, maar dit jaar wil ik eens iets helemaal anders proberen. Het wordt een terugblik op de week aan de hand van de 5 zintuigen.

Horen
Ik luisterde deze week een aantal podcasts van Silvia Bogers, een mindset businesscoach. Ik volg haar zeker niet in alles wat ze zegt, maar haar typische Nederlandse directheid doet soms wel de ogen openen. 1 van haar uitspraken bleef hangen: Als je heel goed bent in doemscenario’s bedenken dan ben je eigenlijk gewoon heel creatief. Zou je die creativiteit dan niet beter inzetten om net mooie scenario’s uit te denken?

Voelen
Deze week voelden heel dubbel. Enerzijds was er het gevoel van een frisse start aan het begin van het jaar, maar veel toffe ideeën. Anderzijds voelde ik weinig energie en liep ik soms lastig rond zonder eigenlijk zelf goed te weten waarom.

Ruiken
De geur van wintereten. Ik ben niet onverdeeld zot van de winter op zich, maar rode kool, ovenschotels en andere lekker warme dingen, daarvoor mag het van mij gerust lang genoeg winter zijn.

Zien
Ik heb een grote Queen-fan in huis, dus ik kon mijn lief nogal makkelijk overtuigen om mee te kijken naar de documentaire over Freddie Mercury. Eigenlijk is het maar half een programma over Freddie Mercury zelf. Het is ook heel erg een tijdsdocument over hoe aids opkwam in de jaren 80 en hoe mensen daar mee omgingen. De parallellen met die andere epidemie voelden daarbij niet altijd veraf. Ook zeker de moeite voor niet-Queen-fans dus.

Smaakt naar meer
Ik werkte deze week veilig op kantoor en man dat doet toch deugd om tussen collega’s te zitten. Voor het werk op zich maakt dat misschien geen verschil, maar het kunnen ventileren tegen elkaar, het lachen met elkaar, het samen eten, dat zorgt voor zoveel meer werkvreugde dan thuis achter de computer zitten. We zullen nog wel eventjes aan dat telewerk vastzitten, maar laat ons de meerwaarde van samen werken toch ook niet vergeten.

11 gedachten over “Lieze checkt in #264”

 1. Wat een leuke manier om terug te blikken is dit! Fijn dat je weer even op kantoor kon werken. Ik heb zelf het idee dat mensen juist ook door het vele thuiswerken het werken met collega’s meer zijn gaan waarderen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hm ja, ovenschotels. Ik eet die het hele jaar door wel, maar in de winter ook nog meer dan anders. Zo goed en letterlijk hartverwarmend haha. Of ja, maagverwarmend of zo. Qua podcasts hebben een paar mensen me ‘Ouder’ (Radio 1) en ‘Geen kleine man’ (Audicollectief Schik) aangeraden, daar ga ik binnenkort aan beginnen. Vooral die laatste lijkt me heel goed!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier ook een ovenschotel-fan, maar voor de rest mag de grijze grauwheid van de winter nu wel stilletjesaan gaan stoppen :p
  Zeg en Queen, gaan jullie dan ook naar het Sportpaleis-concert binnenkort? Ik weet het, zonder Freddie Mercury nauwelijks hetzelfde, maar het is het dichtst bij hem dat we kunnen komen… De documentaire moet ik ook nog zien, trouwens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s