Lieze leeft

Heb jij dat ook?

Soms zijn er dingen bij mezelf waar ik normaal nooit bij stilsta, maar dan opeens begin ik daar over na te denken. En dan vraag ik me vooral af of ik daar dan alleen in ben of dat ik toch niet zo abnormaal ben als het misschien lijkt.

Dus, heb jij dat ook?

 • Dat als een recept zegt dat je de kruiden fijn moet snipperen, je staat te sukkelen met een mes en maar gewoon probeert om het zo klein mogelijk te snijden, wat niet bepaald goed lukt.
 • Dat je een tijdje heel graag iets kan eten, maar dat je dat dat ineens beu bent of zo en dat ineens niet meer zo lekker vindt
 • Dat je dorst hebt, maar tegelijk ook pipi moet doen en dan niet goed weet wat je eerst gaat doen (om meestal toch maar eerst naar het toilet te gaan om ‘plaats te maken’)
 • Dat je bij een woord ineens toch kei hard begint te twijfelen of het nu bijvoorbeeld met ei of ij is en dan toch maar gaat googelen om te kijken welke het moet zijn (en het vooral frustrerend is als Google het precies ook niet weet)
 • Dat je een uitnodiging of ontwerp ziet dat zo lelijk is dat je je afvraagt of de maker ervan kleuren- en vormenblind is, maar dan begint te denken dat die dat misschien echt mooi vinden en dat ze jouw eigen skills op dat gebied net maar niks vinden.

23 gedachten over “Heb jij dat ook?”

 1. Over dat versnipperen stel ik mij geen vragen. Het ziet er misschien wel uit alsof ik een plant vermoord heb. Maar ik denk dan altijd ´ik heb mijn best gedaan.´ ik hou ook geen rekening met ´het oog wil ook wat.´ ik ben van de ´snel eet´. Puntje twee kan ik wel hebben. Heb bvb een fruit en yoghurt ´dip´ terwijl ik dat normaal veel eet. Misschien geeft ons lichaam dat wel aan door ons ´goesting´? Voor de rest zou ik zeggen.. je bent abnormaal! :) Want die andere puntjes herken ik n
  iet .. maar het is maar om te lachen e . Zijn we nie allemaal uniek?

  Like

 2. Jazeker, alleen maakte ik soms dan net de verkeerde keuze en stond ik trappelend te drinken…
  snipperen doe ik niet ik snijd en denk dan als ik sap zie: “kan dat wel?”
  Er zijn een paar woorden die ik altijd moet opzoeken, ik kan er nu niet opkomen, maar het is iets met u of e.
  Ik was verslaafd aan spekkies, maar kan ze nu niet meer zien (en steeds krijg ik een zak (groot) cadeau van mijn zoon om me een plezier te doen.)
  Dus ja, ik herken het wel!

  Geliked door 1 persoon

 3. Met dat fijnsnipperen van kruiden heb ik geen probleem. Is een kwestie van oefenen en je mes op de snijplank houden.
  Ik ga eerst naar de WC en dan drink ik.
  Sommige dingen moet je gewoon met mate en in het seizoen eten, zoals asperges, oesters, mosselen. Gewoon doseren. Ik lust alles en soms inderdaad gewoon even niet. Zoals dat ik niet altijd trek heb in chocola.
  En ja, smaken verschillen. In alle opzichten….

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat van het eten dat plots niet meer zo lekker is, dat heb ik wel regelmatig eens. Mijn smaak verandert blijkbaar van tijd tot tijd. En plots vergeten hoe bepaalde woorden nu geschreven worden, dat heb ik ook wel eens. Vooral als ik er teveel over begin na te denken!

  Geliked door 1 persoon

 5. Haha, herkenbaar hoor. Soms als je te lang over een bepaald woord of iets na gaat denken, begint t ook opeens heel onlogisch te worden in je hoofd. En t schijnt dat je smaak ook om de zoveel jaar veranderd, maar soms heb je iets ook gewoon even te vaak gehad of zo.

  Geliked door 1 persoon

 6. – Kruiden haal ik uit potjes. Het snipperen heb ik opgegeven. Ik wil dat nog wel eens proberen met knoflook heel fijn hakken, maar ook daarin faal ik heimelijk.
  – Ik heb “heimelijk” nog even gegoogeld voor de zekerheid
  – Ik kan soms maaaaaaanden aan een stuk chocopasta op mijn brood willen en dan opeens maaaaaaaaanden het absoluut NIET willen.
  – Dat van die uitnodigingen heb ik vooral met schoenen. Dan zie ik iets voorbij lopen en dan zou ik heel graag aan die persoon willen vragen WAAROM?

  Dus ja: ik heb dat ook.

  Like

   1. HOE doen die koks dat?? Ook altijd met zo’n enorm mes! Ik sta daar dan te prutsen met mijn aardappelschilmesje… Ook als ik een groot mes pak, trouwens, lukt het me niet. Goddank voor de ziel die ooit de knoflookpers uitvond.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s