Lieze fröbelt

La vie en rose

Waarom ze de rest van haar kamer ook niet gewoon roze mocht schilderen, vroeg de plusdochter onlangs. Eén muur in haar kamer is knalroze met lichtroze wolkjes, dus saai kan je het niet bepaald noemen. Maar in haar beleving kan er nooit genoeg roze zijn, dus ze vond het nog niet genoeg. We zeiden dat we er eens over zouden nadenken en hoopten een beetje dat ze het zou vergeten.

En toen kwam fotocadeau.nl op de proppen. Ongeveer in dezelfde week kreeg ik namelijk een mailtje met de vraag voor een samenwerking op mijn blog. Het duurde nog een dagje of zo voor mijn euro viel dat ik de vraag van de plusdochter en de vraag van Fotocadeau handig kon samenleggen, maar uiteraard bleek dat een topidee te zijn. Wij bespaard van een volledig roze kamer en schilderwerk, maar toch een aangeklede muur voor de plusdochter.

Ik ging in Canva aan de slag met het samenstellen van een aantal leuke afbeeldingen. Laat het je niet verbazen dat we vooral uitkwamen bij prenten van eenhoorns, prinsessen en regenbogen. De plusdochter is echt een meisje meisje. Eentje met weinig geduld, dus toen ze besefte dat ze wel nog moest wachten tot die dingen effectief gedrukt waren en niet zomaar uit de printer zouden rollen, zat ze op hete kolen.

De volgende keer dat ze bij ons was, konden we beginnen met het belangrijke werk: foto’s plakken op de muur. De plusdochter vond ze zo mooi, dat ze de hexagonen het liefst gewoon boven haar bed wilde, dicht bij haar als ze slaapt, in plaats van meer verspreid over de muur. Zij vraagt, wij draaien en dit is het resultaat:

En zo is iedereen gelukkig. En ik vind het best nog wel tof geworden met kleurrijke afbeeldingen voor de kinderkamer in plaats van de klassieker met familiefoto’s in de woonkamer. Ze hebben trouwens ook nog andere leuke producten om een fotomuur te maken, kijk op de site bijvoorbeeld maar eens naar deze fotolijst klein. Als ik in de hal niet al mijn eigen creatie had gemaakt, dan had dit zeker ook een kanshebber geweest.

6 gedachten over “La vie en rose”

 1. Heel mooi geworden
  En waarschijnlijk niet toevallig, ik kreeg enkele weken geleden ook dezelfde vraag en een herhaling vorige week. Vermoed dat heel veel bloggers deze mail ontvangen hebben van fotocadeau.nl
  Ik twijfel wel sterk over dit soort ‘ samenwerkingen’ , zij krijgen voor bijna niks reclame en wat levert het de blogger behalve producten in natura op.
  Begrijp dat dit leuk paste zo maar vind eigenlijk dat dit niet matcht met mijn blogs

  Like

  1. Ik snap je wel. Op mijn blog heb ik al eens geschreven over mijn huis, dus daarin paste het wel wat en het was hier een fijn cadeautje. Maar als ik normaal alleen over eten zou schrijven dan zou ik het waarschijnlijk niet gedaan hebben, want dan had het hier veel minder gepast.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ook hier het mailtje gekregen, maar ik heb vriendelijk gepast.
  Je hebt er echt een geweldig mooie compositie van gemaakt, en die hexagonen zijn écht leuk. De plusdochter zal ongetwijfeld heel blij zijn! En als het een troost mag zijn: ook (bijna) zesjarigen zijn nog fan van eenhoorns en regenbogen. Het zal dus nog wel even dienst doen :-).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s