Lieze heeft een doel

Wat Lieze leest (2022 – 2)

jollyOok in het 2e kwartaal van 2022 werd er hier veel gelezen. Dat 2e kwartaal zit er al wel even op, maar aangezien ik mijn overzichtjes toch graag volledig hou, voeg ik het nog even toe. Nu maar hopen dat ik nog weet wat ik van het boek vond. Al ga ik er maar van uit dat als ik het niet meer weet, het niet bepaald een hoogvlieger zal geweest zijn. 

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab **
Dit boek over een meisje dat het eeuwig leven krijgt maar wel door iedereen wordt vergeten was gewoon mijn ding niet. Ik weet dat veel mensen er lyrisch over zijn, maar ik vond het te langdradig in het midden. Het is een dik boek en het begin was goed, het einde ook nog wel, maar er zat veel te veel in het midden dat eigenlijk niet nodig was.

Een thuis in Afrika – Irma Joubert ***
Eigenlijk is dit boek een 3e deel in een reeks, maar ik las de 2 vorige niet. En op zich kan je dit boek perfect los van de andere lezen. Het gaat over 2 heel verschillende personages in de oorlog, eentje in Engeland en eentje in Duitsland, om uiteindelijk in Zuid-Afrika terecht te komen. In Afrika komen er een aantal personages uit de vorige boeken aan bod en dat heeft voor mij de leesvreugde er wat uitgehaald, in die zin dat ik liever nog wat meer over die van dit boek specifiek had gelezen. Maar voor fans van de reeks is het ongetwijfeld fijn om oude bekenden terug te zien.

Het verdwenen leven van Esme Lennox – Maggie O’Farrell ***
Dit is er zo eentje waarvan ik eigenlijk niet meer veel weet. Het verhaal gaat over een oude dame die al jaren opgenomen is in een instelling en haar nichtje dat te weten komt waarom ze daar eigenlijk zit. Geen slecht verhaal, geen geweldig verhaal.

Wolkenstad – Anthony Doerr ***
Dit redelijk geschift verhaal gaat over tijd en ruimte heen en de personages worden aan elkaar gebonden door een oud geschrift. Het zijn verschillende verhalen door elkaar en dat maakt het soms lastig. Ik moest er precies elke keer weer inkomen. Maar als ik er dan in zat wou ik wel verder lezen. Heel anders dan zijn vorige boek, dat ik echt geweldig vond.

Verdraaid – Steve Cavanagh ***
Nog eens een triller tussendoor. Niet mijn favoriete genre, maar verandering van spijs doet eten. Zeker geen slecht boek, over een auteur die heel goed moordplots kan schrijven maar dan zelf in een moordzaak beland. Alleen zaten er voor mij misschien net iets te veel twists in het verhaal om nog mee te willen.

Het Bluebirdgeheim – Sharon Cameron ****
Een boek dat weer een stukje oorlog blootlegde dat ik nog niet kende, namelijk de vreselijke rol die bepaalde Duitse dokters hadden en hoe de CIA hen daar na de oorlog voor wil laten boeten. Soms ongemakkelijk om te lezen omwille van de harde onderwerpen, maar over het algemeen een mooi boek.

De lichtwachters – Emma Stonex ****
Dit boek over 3 vuurtorenwachters die spoorloos zijn verdwenen is vertrokken van een waargebeurd feit, maar vult in wat in werkelijkheid nooit helemaal verklaard is. En ook al is het eigenlijk niet direct een boek dat me zou aanspreken, toch was het eentje dat ik graag heb gelezen.

Het antwoord op misschien – Hendrik Winter ***
Nog eens een liefdesverhaal, over een taxichauffeur en een kankerpatiënte die hij vervoert. Dat ze verliefd worden is van mijlenver te zien. Leuk tussendoortje, maar geen hoogvlieger.

Het eiland van de verdwenen bomen – Elif Shafak ****
Een Turkse en een Griekse Cyprioot die verliefd worden, dat is vragen om taferelen uit Romeo & Juliet. En hoewel het boek zeker een liefdesverhaal is, is het ook een verslag over de geschiedenis van Cyprus de voorbije eeuw. Een geschiedenis waar ik eigenlijk nog niet veel van wist, dus extra interessant. En heel mooi geschreven.

Ik las ook nog best veel non-fictie, maar die bundel ik later nog wel eens in een andere blogpost.2 gedachten over “Wat Lieze leest (2022 – 2)”

  1. Ik heb uit je lijstje alleen Addie gelezen en dat is een van m’n lievelingsboeken :p Maar ieder zijn ding he! Wolkenstad heb ik al een tijdje op mijn e-reader staan maar daar moet ik nog eens aan beginnen. Ben er wel heel benieuwd naar!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s