Lieze overpeinst

Zo is er maar één

uniek (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 waarvan er maar één is; = enig

Klinkt positief, toch, als je het zo ziet staan. Zo is er maar één. De tegenstelling van uniek is doorsnee, dat klinkt een pak minder positief. En toch heb ik het lang moeilijk gehad met het feit dat er maar één is zoals ik. Want ook ik ben uniek (en jij natuurlijk ook).

Al sinds mijn geboorte heb ik karaktertrekken die helemaal van mij zijn en me maken wie ik ben. Ik maakte dingen mee en maakte keuzes die bepaalden wie ik ben geworden. En hoewel ik op veel vlakken het pad liep dat zoveel mensen lopen, deed ik ook dingen die afweken van de mensen rond mij.

Ik ging niet werken na mijn universitaire studie, maar deed nog een jaartje hogeschool bij. Ik had geen relatie na mijn afstuderen dus ging uiteindelijk alleen wonen in plaats van te gaan samenwonen. Ik vond niet direct de ideale job en had een aantal jaar nodig om op de juiste plek terecht te komen. Ik werd 30 en 35 zonder partner en kinderen. Die dingen doen was blijkbaar mijn pad in het leven. En ook die dingen droegen allemaal bij aan wie en hoe ik nu ben.

En dat is dus uniek. Want ik deed het op mijn manier. En ik heb me daar vaak tegen verzet. Ik wou veel liever ‘doorsnee’ zijn, met een droomjob, lieve partner, schattige kinderen, een mooi huis en dat allemaal al jaren geleden. Het mocht niet zijn. Maar gelukkig zie ik nu in dat ik misschien toch liever uniek blijf. Want op mijn eigen unieke manier kom ik ook wel waar ik wil zijn.

5 gedachten over “Zo is er maar één”

  1. Mooi geschreven! Soms zijn het ook onbewuste verwachtingen van anderen dat je aan het standaard plaatje moet voldoen die veel invloed kunnen hebben. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt hoe je leven is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s