Lieze leeft

Hier tekenen

Eigenlijk is het dat toch vreemd, hoeveel belang we in onze maatschappij kunnen hechten aan een kribbel. Want zo zien de meeste handtekeningen er toch uit he, als een kribbel.

Toen ik klein was en we naar Disneyland gingen, liepen we al rond met zo’n boekje om handtekeningen te verzamelen van Mickey Mouse en vriendjes. En als puber ging ik aanschuiven om een handtekening van Boyzone te bemachtigen. Gewoon om hun kribbel te hebben, als een soort van bewijs dat ik in hun buurt was geweest. Ondertussen geef ik er niks meer om en verbaas ik me er vaak om als artiesten hun eerste pakweg 500 albums gesigneerd verkopen, alsof het daardoor 100 keer specialer en beter is.

Maar vooral: met een paar pennentrekken ben je getrouwd, heb je een huis gekocht, of bewijs ik dat ik een pakje heb ontvangen. Als ik op het werk op een bepaald documenten mijn handtekening zet, bezorg ik de ontvanger ervan een premie van een paar duizend euro. Allemaal dingen die gebeuren door die ene handtekening.

En zo begint een mens ineens diep na te denken over de meest simpele dingen van het leven…

3 gedachten over “Hier tekenen”

  1. mijn zoon begint ook de magie van een handtekening te beseffen en stelt er allemaal vragen over over hoe het er moet uitzien, welke keuzevrijheid hij heeft, welke deadline om er een te hebben en wat als hij die later niet meer leuk vindt, of hij dan mag veranderen (hmm ja, mag dat in feite???) enz enz

    ‘k vind dat wel schattig.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s