Lieze overpeinst

Hierbij bevestigd

In het lijstje van dingen waaraan ik me wel eens kan ergeren: toezeggen op iets en dan de vraag krijgen of er toch ook nog een bevestiging komt. Als in, ik stel bijvoorbeeld een datum voor, de andere zegt ‘ja dat is goed’ om dan te vervolgen met ‘kan je dit nog even bevestigen’. Had jij dan net niet mijn voorstel bevestigd? Moet ik nu dus jouw bevestiging bevestigen?

Nu snap ik dat het in dit digitale tijdperk heel handig is dat veel dingen geautomatiseerd zijn en dus nog een mailtje sturen met een hoop info en dus een bevestiging. Maar heel veel dingen worden ook nog altijd afgesproken door mensen en ik heb niet altijd tijd en zin om maar constant voor bevestiging te zorgen. En dan durf ik me wel eens ergeren aan mensen waarmee ik samen een afspraak in de agenda heb gepland en die uiteindelijk niet komen, want ze hadden geen mail meer gehad ter bevestiging. Of wanneer ik telefonisch iets heb afgesproken, van de ander nog een mail krijg met die afspraken en toch sta te schilderen als het moment daar is, want ze hadden op hun mail niet meer direct iets gehoord. Zo kan je toch bezig blijven?

Ik ben nogal van het type afspraak is afspraak. Het kan altijd gebeuren dat je echt niet in de mogelijkheid bent om het direct te noteren en dan heb ik er ook geen probleem mee dat je vraagt om het nog even op mail of sms te zetten. Maar als je gewoon te lui bent om het te onthouden of te noteren, dan hoef ik toch niet de verantwoordelijke zijn om jouw agendabeheer te regelen?

Of is het dat mensen tegenwoordig gewoon zoveel aan hun hoofd hebben dat ze zichzelf niet meer vertrouwen en zowel een bevestiging als een herinnering op mail nodig hebben om toch maar zeker te zijn dat ze het juist in de agenda hebben gezet? Maar is er dan niet vooral een probleem met hoe vol onze agenda en/of ons hoofd zit, in plaats van dat we dan maar een eindeloze stroom aan bevestigingen moeten voorzien.

En dan heb ik het nu nog niet eens over die andere vorm van zoeken naar bevestiging door tegenwoordig na alles waar je naartoe bent geweest een evaluatie te sturen om te horen dat het toch hopelijk echt wel goed is geweest…

10 gedachten over “Hierbij bevestigd”

 1. Wat bizar, dat mensen dan denken dat het niet doorgaat omdat je niet hebt gereageerd op een bevestiging. Ik vind het zelf wel prettig als mijn tandarts bijvoorbeeld een afspraakmail stuurt, maar als ik via de app of telefonisch een afspraak met iemand maak, is dat in mijn beleving gewoon klaar. Afspraak is afspraak.

  Geliked door 2 people

 2. Jeetje, ik was me hier niet bewust van. Ik ben ook van afspraak is afspraak maken. Als er dan nog iemand zegt, als samenvatting: dus dan en dan om zo en zo laat, dan is dat bevestiging genoeg voor mij.
  Ik heb er wél een schurfthekel aan als mensen mij mailen om bijvoorbeeld een afspraak te maken, dan mail ik hen terug en vervolgens… radiostilte. Gek word ik daarvan! xD

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben hier dan precies de uitzondering maar ik heb voor werkafspraken toch wel graag (en stuur ook altijd) een bevestiging per mail. Ik zie het graag zwart op wit staan en het vermijdt misverstanden. Als ik zelf een bevestiging mail verwacht ik daar wel geen antwoord meer op want ik bevestig een al gemaakte afspraak.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zeker niet voor alles, maar als het bv. gaat om (terug)betalingen of bedrijven met wie ik al eeuwen aan het mailen ben, vraag ik ook wel vaak om een bevestiging. Maar het mag natuurlijk ook niet gaan escaleren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s