Lieze leeft

Eén uur

’s Morgens, zo rond 7 uur in het station. Hoopjes mensen die op schijnbaar willekeurige plaatsen op het perron in groepjes bij elkaar staan, zonder veel te zeggen. Als de trein komt, blijkt dat die willekeurige plaatsen op het perron helemaal niet zo willekeurig zijn. Deze geroutineerde pendelaars weten immers perfect waar de trein zal stoppen en staan al klaar waar de deur zal zijn zodat ze zo snel mogelijk in kunnen stappen. Snel naar een plaatsje om weg te duiken achter de Metro of nog een half uurtje slaap mee te pikken. In de wagon overheerst stilte. Het is te vroeg en iedereen is op weg naar het werk, klaar om aan een lange dag te beginnen.

Een uurtje later, volk op het perron, overal zo’n beetje. Als de trein stopt wordt er opgestapt, mensen gaan zitten en er wordt onderling wat gepraat. Een heel ander verhaal dus, echt een verschil.

Welke mijn voorkeur heeft? Die van half 8 ;-) Die is zalig rustig, niet vechten voor een plaatsje, nog geen gekwetter van studenten en ook al doet die er iets langer over, ik ben nog steeds op een schappelijk uur op het werk. En geef toe, half 8 klinkt toch al veel menselijker om naar het werk te vertrekken dan 7 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s