Lieze laat los

Moederdag

11825868_513149422184625_7719301916748501332_n

15 augustus, door ons in de provincie Antwerpen wordt vandaag moederdag gevierd. Voor mij de eerste moederdag zonder mama. Een dag om haar heel erg te missen, maar ook gewoon om met heel veel warmte vandaag nog net iets meer terug te denken.

Voor een ode aan haar, liet ik me inspireren door een lied dat Simon Keizer eerder dit jaar schreef voor zijn moeder. Ik paste zijn versie lichtjes aan voor mijn eigen mama. Haal er in je hoofd even de melodie van “She’s always a woman to me” bij.

Voor het gratis advies, voor het luisterend oor

Voor de keer dat ik weer eens mijn moed weer verloor

Voor de vele verhaaltjes voordat ik naar bed

Voor de talloze keren ze ons aan de school heeft afgezet.

Omdat zij zonder klagen haar narigheid draagt

En ze stond altijd klaar zonder dat ik het vraag

Zit ik boordevol twijfels wist zij wat te doen

En had ik even geen zin om te praten zei 1 blik genoeg

Oh, deze heeft zij verdiend

Ze was meer dan een vriend

Waar ik altijd terecht

Oh, en hoe trots kun je zijn

Op een vrouw zoals zij

Zij is mijn grote held

Door er gewoon te zijn zoveel levens verrijkt

Zonder dat ze weet heeft ze zoveel bereikt

want naar wie ik ook kijk zoals zij is er geen

Ik heb het eerder gezegd en ik meen het ook echt

Voor mij blijft ze altijd nummer één.

De versie van Simon (met muziek) vind je trouwens hier.

7 gedachten over “Moederdag”

  1. Dankjewel. We hebben de traditie weer in ere hersteld om op 15 augustus samen te komen met de hele familie voor een barbecue, dus daar kijk ik wel naar uit. Zo kunnen we haar allemaal samen herdenken.
   Ik waag me dadelijk voor de eerste keer aan het zelf maken van de koolsla die mijn mama vroeger altijd maakte voor de gelegenheid, dat wordt dan een beetje mijn eerbetoon.

   Like

 1. Voor mij ook de eerste Moederdag zonder mijn mama, maar gelukkig ben ik nog niet Antwerps genoeg om dit de echte Moederdag te vinden. Veel moed.

  Like

  1. BedanktWe zijn bijna rond, in oktober nog haar sterfdag en en paar dagen erna haar verjaardag. Ook vorig jaar was dat al zonder haar, maar toen waren we volop met de begrafenis bezig, dus was soswieso een vreemde dag.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s