Lieze overpeinst

Visie

Als ik op het werk mensen begeleid met het maken van hun ondernemingsplan, dan druk ik er altijd op dat ze duidelijke doelen nodig hebben voor de toekomst. Je kan immers pas geraken waar je wil zijn als je weet waar je naartoe wil. Ook ikzelf heb doelen in mijn leven. En de doelen voor dit jaar maakte ik zichtbaar in mijn vision board. Het hangt al sinds januari aan de muur boven de zetel, zodat ik het elke dag heel goed zie. En nu staat het sinds vrijdag ook op mijn blog. Heel zichtbaar voor iedereen die hier terecht komt. Maar ik sta ondertussen sterk genoeg in mijn schoenen om dit aan iedereen te durven laten zien.

Mijn vision board ziet er wel niet meer helemaal hetzelfde uit als in het begin van het jaar. Eerder deze maand onderwierp ik mijn bord nog eens aan een kritische blik (die ongeveer even lang duurde als het mij nu vroeg om de vervoeging van onderwerpen op te zoeken voor de zekerheid). Ik merkte dat er een aantal dingen niet meer passen bij wie ik ben. Dus vlogen er een aantal dingen af en kwamen er wat nieuwe dingen in de plaats. Nieuwe doelen voor mijn nieuwe jaar dat ik overlaatst heb ingezet.

En dat maakt me wel blij. Want het toont ook aan hoe erg ik gegroeid ben de laatste maanden. Ik herken nog amper het zielige hoopje ellende dat ik toen was, als ik nu zie hoe ik er nu sta. En of al mijn doelen dit jaar worden afgewerkt, dat weet ik nog niet, maar ik ben zeker toch op weg in de juiste richting.

Een gedachte over “Visie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s