Lieze overpeinst

Talent

Vandaag had ik een afspraak met een klant die overweegt om een zaak te starten (net als de meeste van mijn klanten trouwens, dat is nu eenmaal eigen aan de job). Ze is volop bezig met het schrijven van haar plannen, maar begint ineens te twijfelen of ze het wel zou doen. Niet omdat ze het niet meer wilt, maar omdat ze denkt dat ze het niet gaat kunnen. ‘Waarom zouden mensen me betalen voor raad die zo voor de hand liggend is?’, vroeg ze zich af. Hoe jammer dat ze niet ziet, dat die dingen voor de hand liggend zijn omdat die dingen haar talent zijn. Dat die dingen voor de anderen helemaal niet zo voor de hand liggend zijn en dat ze haar nodig hebben om hen daarmee te helpen. Als je jezelf niet durft zien als expert in het vak, waarom zouden anderen dat dan doen?

En dan komt de coach in mij naar boven. Want ik zit dan wel vooral om er voor te zorgen dat mensen goed geïnformeerd met hun zaak kunnen starten en een deftig business plan kunnen schrijven, maar ik wil ook gewoon goede ondernemers van hen maken. Ondernemers die in zichzelf geloven en weten wat ze waard zijn. Want daar worden we allemaal beter van. Maar zeker zij zelf, want zij kunnen hun talenten ontplooien, doen wat ze graag doen en er nog voor betaald worden ook. En als ik daar ook maar een klein beetje aan kan bijdragen, dan word ook ik er beter van, want de voldoening die ik daar van krijg, die is wat er voor zorgt dat ik nog elke dag met veel liefde mijn job doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s