Lieze blogt

Blogvriendinnetjes

Sinds ik blog, lees ik ook heel wat meer blogs. Sommige kom ik toevallig tegen, anderen worden aangeraden door anderen en soms ga ik hier op WordPress ook wel eens neuzen tussen de suggesties. Ik lees vooral graag over de dagdagelijkse dingen, mensen die hun gedachtespinsels verwoorden en waar ik me vaak in kan herkennen.

Al snel had ik een aantal favorietjes. Het begon met Lisanne leeft. Hoe positief zij in het leven staat, open vertelt over wat ze kan en niet kan en ook gewoon heel leuke dingen maakt, zeker die afwisseling vind ik leuk. Ook Mijn Kladblog van Marion lees ik heel graag. Ook zij vertelt gewoon zo open over alles, hoe ze zich voelt, hoe ze moet vechten en hoe goed ze dat doet. Ik ontdekte haar blog toen ik ook heel wat dingen zat te verwerken en het gaf me kracht om te lezen hoe iemand anders met dingen omgaat. En een andere blog waar ik ook altijd blij van wordt is die van Tineke. Vooral omdat hij echt heel herkenbaar is. Naar mijn gevoel zijn er heel wat dingen in ons leven waar we beiden mee bezig zijn en geweest zijn. Allemaal blogs van straffe dames dus (ja het zijn allemaal dames die ik lees en dit is dan nog maar een kleine selectie).

En ook al ken ik geen van deze blogsters, toch heb ik een beetje het gevoel dat het blogvriendinnen zijn. Want elke dag mag ik een beetje mee in hun hoofd kruipen en zie ik wat er in hen omgaat. De leuke dingen, maar ook de dingen die misschien wat minder gaan. Ik vraag me af hoe het met hen gaat en leef met hen mee. En ik steek hen graag een hart onder de riem. Vaak merk ik ook dat zij mijn hersenspinsels hier lezen en ook met mij meeleven. En zo wordt een blog toch ook een beetje een kleine community. Van mensen die je een beetje leert kennen en andere lezers die helemaal onbekend blijven. En ook dat laatste is ok. Al vraag ik me soms wel af wie de mensen zijn die hier meelezen, zeker als ik dan zie in de statistieken dat er lezers zijn in Italie, Turkije en de Verenigde Staten. Ze zijn in ieder geval allemaal welkom als nieuwe blogvriendjes of -vriendinnetjes.

3 gedachten over “Blogvriendinnetjes”

  1. Wat fijn dat we elkaar tot steun kunnen zijn. Wat jij benoemt, zo voel ik het ook. En lief dat je mij hebt genoemd. Ook al ken je elkaar niet persoonlijk, toch voelt het inderdaad alsof je er vrienden bij hebt. Thx daarvoor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s