Lieze date

Visitekaartje

Een paar weken geleden maakte ik in een gekke bui een profiel aan op Tinder. Niet om een friend-with-benefits te zoeken, maar vooral uit nieuwsgierigheid. Ik smeet me dus mee in het swipen naar links en naar rechts. Al was het toch beduidend meer naar links!Want al snel werd duidelijk dat sommige mensen zich daar toch wel echt van de slechtste kant laten zien. Meer dan eens heb ik me afgevraagd of ze dat nu echt serieus bedoelden of niet.

Ik was nog maar 2 of 3 foto’s ver toen ik al een oude bekende tegenkwam. Maar dat was nog oke, iedereen heeft immers het recht om op Tinder te zitten. Een beetje later kwam ik een kameraad tegen. Een kameraad met een vriendin weliswaar (al ben ik er ondertussen achter dat de vriendin uit beeld is verdwenen). De bekende gezichten hadden gelukkig nog aanvaardbare foto’s. In tegenstelling tot heel wat anderen. Hoe kom je er bijvoorbeeld bij om op een dating-app je trouwfoto als profielfoto te gebruiken?! Of foto’s van je huisdier, heel schattig allemaal maar je wil toch gekozen worden voor jezelf, niet voor je hond. Half blote mannen vind ik ook niet zo’n topper. Ze verwijten dames dan wel hun duckface, maar mannen kunnen toch ook maar debiele gezichten trekken hoor. En dan heb je nog de mannen die een foto kiezen waarop 5  andere kerels staan afgebeeld. Mag ik dan zelf kiezen welke ik wil? Of toch maar liever niet, want waarschijnlijk is degene met het profiel net de lelijkste van de hoop.

Maar blijkbaar bestaat er iets als Tinder-etiquette. Wat niet onlogisch is, op Tinder heb je enkel een paar foto’s en een paar trefwoorden om achter te laten als visitekaartje. En zoals je hier boven kan lezen, kan je dat al heel snel fout doen. Dus misschien moeten heel wat mannen eerst die etiquette eens gaan lezen.

PS: aan de getrouwde collega en buurman die op Tinder zitten: maak dat je daar weg bent en ga iets leuks doen met uw vrouw!

4 gedachten over “Visitekaartje”

  1. :) Ik zou wel heel graag een partner willen, maar ik durf het niet aan, joh, Tinder. En als ik eens rondkijk op zo’n datingsite, word ik al gek van alle spelfouten, clichézinnetjes en inderdaad: enge foto’s. Nog deprimerender dan alleen zijn :).

    Like

  2. Tsja, zo zie je maar weer hoe verschillend mensen kijken naar een Tinder / datingprofiel. Ik moet er zelf op dit moment echt niet aan denken om op zoiets als Tinder te gaan. Zeker niet als je mensen tegenkomt, waarvan je weet dat die al een relatie hebben / getrouwd zijn. Alleen al het idee…awkward…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s