Lieze fröbelt

Lichtpuntjes

Hoe beter dan de stemming een beetje doen omslaan dan gewoon de stemming gewoon in huis te brengen. Sinterklaas is terug naar Spanje dus tijd voor de kerstboom! Vorig jaar had ik hem ook gezet, maar zo de eerste eindejaar zonder mama werden nooit echt feestdagen. Mijn boom verdween toen ook al snel terug in de doos. Nu ben ik klaar voor de volgende ronde.

Toen ik alles boven had gehaald, stond er een hele verzameling te blinken. Het leuke is dat mijn versiering een combinatie is van een aantal dingen die ik heb samengeraapt, gecombineerd met een aantal dingen waar een verhaal aan vasthangt.

Mijn valse kerstboom kocht ik een paar jaar geleden toen ik nog in mijn vorige huis woonde. De ballen kocht ik al eerder (zonder boom hing ik ze gewoon op in huis). De meeste ballen zijn trouwens gekocht net na kerst, dan waren ze veel goedkoper.


Ook in de rest van het huis zijn er lichtpuntjes. Er staat een boompje te blinken dat ik kocht op een hobbybeurs als allereerste versiering die ik kocht toen ik alleen ging wonen. Mijn Kerstman komt uit Zuid-Amerika. Geef toe, veel mooier dan die lelijke rode mannetjes die je hier aan de gevels ziet hangen. De kleine Kerstmannetjes zijn een aanwinst van vorig jaar, ik vond ze te schattig om te laten staan. En mijn kerststal is een souvenir uit Peru van mijn zus, toen ze na 6 maanden stage terug naar huis kwam met de feestdagen.


Nu die allemaal licht brengen in de duisternis kan het aftellen naar de feestdagen echt beginnen. Want ook al blijven het moeilijke dagen, er is dit jaar ook heel wat te vieren.

2 gedachten over “Lichtpuntjes”

 1. Fijn! Voor mij is het dit jaar de eerste kerst zonder mama. Ik zie er tegenop. Anderzijds was het vorig jaar ook al vreselijk. Ze heeft toen de hele avond zitten huilen en we vermoedden denk ik allemaal wel dat het haar laatste kerstmis was. Toen heb ik de kerstboom gezet omdat ik écht behoefte had aan lichtjes en feestsfeer in huis. Nu ga ik hem ook zetten, omdat ik het belangrijk vind dat de feestdagen niet al te triestig worden. Maar het blijft moeilijk, zo’n confronterende periode.

  Mooie kerstspulletjes heb jij wel zeg!

  Like

  1. Hij heeft gestaan hoor vorig jaar, omdat ik het ook gewoon ondanks alles gezellig wou maken. Maar een dag na Kerst is mijn relatie gestopt en toen hoefde al die gezelligheid even niet meer.
   Ik hoop in ieder geval dat de lichtjes van Kerstmis ook wat licht en liefde in je hart brengen, ook al zijn het nog zo’n moeilijke dagen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s