Lieze laat los

Onder controle

Is het de controle zoeken? Of is het dat ik me verantwoordelijk voel over alles? Of is het gewoon winterblues en de feestdagen die er aan komen en sinds vorig jaar niet meer hetzelfde zijn? Feit is dat ik rondloop met een pesthumeur. Zo erg dat ik er zelf slechtgezind van word.Misschien is het gewoon een combinatie van de 2 eerste dingen. Want ik heb het gevoel dat ik geen controle meer heb over de dingen, maar misschien voel ik me voor veel te veel dingen verantwoordelijk.

Op het werk werd ik ineens gebombardeerd tot verantwoordelijke voor de dienst, omdat het diensthoofd er een aantal weken niet was. Uiteraard nam ik de taken over die ze mij gevraagd had, maar er bleken ook heel wat taken aan mij te plakken waar niets over was gezegd. En dan doe je ineens 2 jobs en raak je alle controle kwijt over je agenda.

En ook privé wordt het wel eens te veel. Mijn hoofd zit vol dingen die ik wel doen of die nog moeten, maar eigenlijk wil ik gewoon in de zetel kruipen en niks doen of echt ontspannen met de vriendinnen. Dat laatste lukt niet omdat iedereen zo druk-druk-druk rondloopt en dat eerste heeft niet veel zin als het in je hoofd maar niet wil stoppen met draaien. En nu loopt er ook nog eens een vriendje rond, zodat ik ook thuis niet meer altijd controle heb over wat er gebeurt. Ik zal maar blij zijn dat hij momenteel heel veel geduld heeft met humeurige mezelf.

Nog 8 dagen werken en dan vakantie. Hopelijk keert de rust dan terug in mijn hoofd. En leer ik eindelijk eens dat niet alles mijn verantwoordelijkheid is, zodat ik terug het gevoel krijg dat het onder controle is. Misschien moet ‘go with the flow’ mijn goed voornemen voor 2016 maar eens worden.

5 gedachten over “Onder controle”

 1. Ik herken mijn oude ik in jouw stukje. Het gevoel alsof je in 7 sloten tegelijk moet lopen en zorgen dat alles draaiende blijft, zowel werk als privé.

  Zorg dat je jezelf goed in de peiling blijft houden. Voelt het niet goed, dan weet je dat er iets aan veranderd moet worden. Jezelf voorbij lopen in alle drukte en hierbij het contact met je hoofd/ gevoel verliezen is niet goed. Ik hoop voor je dat je straks in rustiger vaarwater terecht komt. Xx

  Like

  1. Ik gebruik het woord niet graag, maar ik begin wel te merken dat ik heel dicht tegen een burn-out zit. In de zomer was dat ook zo en toen heb ik puur op koppigheid mijn vakantie gehaald zodat ik die kon gebruiken om te bekomen. Maar nu zit ik dus terug op hetzelfde punt… Het herkennen is de eerste stap natuurlijk.

   Like

   1. Goed van je dat je dit bij jezelf erkent. De volgende stap is, wat ga je nu met deze constatering doen? Ik wens je heel veel sterkte in de komende periode (verlies jezelf niet uit het oog) en mocht ik je ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik het graag.

    Like

 2. Go with the flow is echt heel erg fijn, maar absoluut niet makkelijk om te doen als je zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Probeer je grenzen aan te geven. Zeker op het werk als er ineens dingen op je bord geschoven worden waar je niets over wist. Je kan geen twee jobs runnen. Daar krijg je ook niet voor betaald of wel dan? Probeer maar, want anders ga je straks half overspannen je vakantie in.

  En december is dan toch ook een bijzondere maand, die dan heel erg beladen kan aanvoelen. Dat helpt ook niet mee, maar dat heeft wel ook je tijd en ruimte nodig. Doe jezelf niet tekort hoor. X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s