Lieze leeft

Een weekend zoals het weekend moet zijn

Half 11 was het denk ik vrijdagavond, voor ik in de zetel plofte om het weekend echt in te zetten. De uren er voor raasde ik als een poetsgek door het huis. Mijn vriend had namelijk de dag ervoor het geweldige idee om mijn Soda Stream eens te gebruiken. En zoals het een echte vent betaamd, deed hij maar wat in plaats van de handleiding te lezen. Resultaat: een keuken die helemaal onder de frisdrank hing. Het ergste had ik natuurlijk dadelijk opgekuist, maar toch plakte alles nog, dus dacht ik vrijdag, laat ik de handen maar uit de mouwen steken en de keuken een goeie beurt geven. Dus werd alles afgeschrobt, kasten opgeruimd en alles goed gedweild. Omdat ik dan toch bezig was, poetste ik ineens de rest van het huis. En ondertussen had mijn wasmachine haar werk gedaan, dus lag er een berg strijk te wachten, die ik dan ook maar ineens afwerkte. Moe maar voldaan kroop ik daarna dan toch maar in de zetel om te wachten op de thuiskomst van vriend, die auto’s was gaan kijken op het salon in Brussel.

Dat klinkt nu bij jullie ongetwijfeld niet als hoe een ideaal weekend er uit ziet: je kapot werken op een vrijdagavond. Maar het zorgde er wel voor dat alles in mijn huishouden gedaan was en ik daar dus de rest van het weekend niet meer aan hoefde te denken (ik ben iemand die haar huis nogal graag op orde heeft dus als ik dat allemaal laat liggen, dan knaagt dat toch ergens in mijn hoofd). Zaterdag konden we dus gewoon genieten. Ik probeerde mijn vriend al lang te overtuigen dat hij wel toe was aan een nieuwe trui en eindelijk was het doorgedrongen dat we misschien toch maar eens moesten gaan shoppen. Wij dus gisteren naar het shopping center. We hebben gevonden waar we voor gekomen waren (2 truien zelfs) en nog wat extra. Ik heb me laten verleiden om nog maar eens schoenen te kopen. Het feit dat er vanmorgen een schoen uit de kast op mijn hoofd viel, is eigenlijk al een indicatie dat ik te veel schoenen heb. Maar ze waren zo mooi. En het waren Puma’s, die ik vroeger altijd zo graag droeg. En ze kosten maar 50 euro. En ik heb eigenlijk niet echt sneakers voor de winter. En dus ging ik overstag.

Mijn vriend had ook al snel gezien dat we langs Genk kwamen als we naar het shopping park gingen. En laat ze nu in Genk de beste pizza van het land hebben, waar hij al zo lang zin in had. Dus om het dagje genieten compleet te maken, trakteerden we onszelf ’s avonds op die zalige pizza. Het werd de perfecte afsluiter van de dag.

Vanochtend stond dan weer op mijn kalender om alleen maar dingen te doen waar ik zin in had. En dat was niet veel vandaag, dus het werd een zalig luie zondag. Eerst nog even wat boodschappen doen, want dat was er gisteren niet meer van gekomen, om dan te brunchen en op de zetel te hangen. Beetje lezen, film kijken (The perks of being a wallflower) en zo af een toe een beetje wegsoezen. Ik sluit de dag af met een lekker kriekje, klaar om aan de nieuwe werkweek te beginnen.

2 gedachten over “Een weekend zoals het weekend moet zijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s