Lieze heeft een doel

Hoe staat het met de doelen (1)?

Je kan natuurlijk geen lijstje met doelen op je blog zetten, zonder dat je af en toe de vraag krijgt hoe het er nu mee staat. Vanaf deze maand zal ik dus elke keer een update proberen geven. Kwestie van de sociale controle nog wat op te drijven.

1. iets naaien: Er is nog wel stof bijgekomen (wat wil je met een cadeaubon van Veritas met nieuwjaar), maar de stof is nog niks geworden.

2. leren van mijn achternaam te zeggen: Dit lukt wonderwel. Al helpt het nog niet altijd, want mensen luisteren soms gewoon echt slecht. Zelfs als ik de telefoon opneem met ‘hallo met Lies’ durf ik nog de vraag krijgen of ze met Christel spreken…

3. een stapje zetten voor mijn eigen huis: Ik droom nog altijd.

4. regelmatiger bloggen: Hier heb ik het mezelf moeilijk (of net makkelijk gemaakt), want wat is regelmatiger? Maar ik begin wel berichten in te plannen en dergelijke, dus op de goeie weg.

5. mijn sportkaart opgebruiken: Met het schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat ik dit jaar nog geen enkele keer gaan sporten ben. Het plan was om vorige week terug te gaan, maar toen was ik zo verkouden dat ik het niet zag zitten. Deze week een nieuwe poging.

6. boeken lezen: Gisteren boek 2 uitgelezen, een klepper van meer dan 900 blz. Op naar de volgende.

7. vijf kilo afvallen: Ik durf momenteel zelfs niet op de weegschaal te gaan staan. Ik was wel goed begonnen, maar ben snel weer in oude gewoontes vervallen. Van de chocolade afblijven tijdens de vasten lukt wel goed, sinds aswoensdag maar 1 keer gezondigd door een warme chocomelk te drinken toen we uit gingen ontbijten (koffie lust ik niet en thee was ik na mijn stemverlies even helemaal beu).

8. een digitale detox: Ik denk nog altijd even na hoe ik dat precies wil aanpakken.

9. meer foto’s nemen: Volop mee bezig.

10. mijn fiets terug bovenhalen: Ook goed begonnen, maar heeft nu weer wat aandacht nodig. Ik heb al een super mooie fietstas om mijn computer mee te nemen. Nu is het excuus weer dat mijn banden plat staan en dat ik een fietspomp moet gaan kopen want mijn oude is stuk.

11. receptjes proberen: Elke week is niet gelukt, ik zit aan vier momenteel. Eentje was wat minder, maar de andere waren best goed en voor herhaling vatbaar.

Receptjes

12. online cursussen afmaken: Ik heb er nog wel wat staan, maar ook al dingen afgewerkt en weggedaan, ook hier weer work in progress

13. Mentos in Cola Light gooien: Ik wacht nog even tot de zomer. Lijkt me eerder iets om buiten te doen namelijk.

14. een nieuwe traditie starten: Aperitieven op vrijdagavond is er nog totaal niet van gekomen, maar het komt er nog wel eens van.

15. Voor mezelf iets van wellness boeken: Helemaal afgecheckt. Twee weken geleden had ik een dagje verlof en heb ik heel spontaan een massage geboekt, zalig!

16. kleuren: Deze was ik eigenlijk al een beetje vergeten. Tijd om mijn boek in het zicht te leggen.

17. terug in mijn leuke zomerbroek passen: Het weer al gezien buiten, nog lang geen tijd om zomerkleren boven te halen.

18. minder frisdrank drinken: Het blijft een moeilijke, maar het begint soms wel te lukken. Maar soms ook helemaal niet.

19. Louise Hay boeken lezen: Eerst met de andere boeken bezig, dus deze moet ik nog beginnen.

20. vaker soep maken: niet dus…

21. bloed geven: Ook dat is nog niet gebeurd.

22. vrijwilligerswerk doen: En ook hier ben ik nog op zoek. Nog even denken waar ik mezelf nuttig wil maken.

Ziet de balans er nu goed uit of niet? Ik heb natuurlijk nog 8 maanden dus het zou niet echt spannend zijn als ik nu al alles kon afstrepen. Met veel dingen ben ik bezig dus dat zien we als een succesje. En de dingen die ik echt nog moet doen, die heb ik mezelf met het schrijven van deze blog nog eens in herinnering gebracht. Volgende maand een nieuwe update.

3 gedachten over “Hoe staat het met de doelen (1)?”

  1. Goed bezig! En dat is ook net het leuke aan die tussentijdse updates he: dat je opnieuw denkt aan die puntjes die je ondertussen alweer vergeten was :-)

    Dat van die online cursussen is hier ook zeer herkenbaar trouwens. Momenteel verbied ik mijzelf wel even om er mee bezig te zijn, omdat de real life studie teveel tijd vraagt, maar dan nog zijn het eigenlijk teveel loshangende eindjes om goed te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s