Lieze heeft een doel

Hoe staat het met de doelen (3)?

In het begin van het jaar stelde ik 22 doelen die ik wil verwezenlijkt hebben tegen mijn verjaardag in oktober. Op elke 24e van de maand zorg ik dat de sociale controle hoog blijft en dat er een update online komt. Hoe staat het tot april?

1. iets naaien

2. leren van mijn achternaam te zeggen

3. een stapje zetten voor mijn eigen huis: Ik begin meer en meer te denken om dit avontuur gewoon alleen te starten. Maar het is wel een grote stap…

4. regelmatiger bloggen: Ik heb besloten dat regelmatig betekent wat ik wil dat het betekent en dat bloggen wanneer ik zin heb goed genoeg is. Het kan dus een paar keer per maand zijn en soms zal het ook een paar keer per week zijn.

5. mijn sportkaart opgebruiken: Hier speelt het stukje sociale controle toch echt wel een rol hoor. Ik was terug begonnen, maar had het al snel terug laten slabakken. En toen realiseerde ik me dat ik hier rapporteer, dus toch maar terug de sportschoenen aangetrokken.

8b6c1f1c25f17850ea34e38d77dd6594

6. boeken lezen: Ik ben bij mijn laatste boek van de boekenbeurs aanbeland. Wel nog zo’n 300 pagina’s voor de boeg. En ondertussen heb ik ook al een nieuw boek gekocht. En eentje geleend van een collega. En eentje gekregen van mijn zus. Ik zal dus niet snel zonder leesvoer zitten.

7. vijf kilo afvallen: Hier ben ik terug echt op aan het letten. Want het wordt tijd om uit te kijken naar een kleedje voor de trouw van mijn zus en dat doe ik liever met wat kilo’s minder. Maar het is toch ook wel echt moeilijk, zeker als je nog geen vooruitgang ziet.

8. een digitale detox: ik maak er werk van.

9. meer foto’s nemen

10. mijn fiets terug bovenhalen: Eum, nog altijd niet echt dus.

11. receptjes proberen: Ook terug boven te halen. Ik heb mijn kaft met receptjes wel een plaatsje gegeven in de keuken in plaats van het bureau, wat uiteraard veel logischer is, dus nu staat ze wat meer in het zicht.

12. online cursussen afmaken: nog vorderingen gemaakt maar niet afgewerkt.

13. Mentos in Cola Light gooien: binnenkort eens werk van maken nu het mooier weer is.

14. een nieuwe traditie starten: Dit vind ik een moeilijke. Omdat tradities in mijn ogen vaak dingen zijn die je samen doet met andere mensen. Of hebben jullie leuke tips voor tradities op je eentje?

15. Voor mezelf iets van wellness boeken

16. kleuren: Dit geef ik op. Omdat ik dacht dat ik dat leuker zou vinden, maar eigenlijk is dat niet zo. Samen kleuren met de kindjes is dan wel tof, zo voor mezelf vind ik het minder. En doelen waar je zelf niet blij van wordt, dat zijn geen goede doelen.

17. terug in mijn leuke zomerbroek passen: Gelukkig nog even tijd tot de zomer.

18. minder frisdrank drinken: Hier ben ik echt wel bewuster mee bezig. Ik las ook over een app die je helpt om genoeg water te drinken en tot mijn verbazing zou ik per dag aan minstens 2,4 liter moeten komen. Dat is echt super veel, maar ik heb de uitdaging aangenomen. Meestal strand ik nu rond de 2 liter per dag, wat al een stuk beter is dan wat ik vroeger deed.

19. Louise Hay boeken lezen: Ze liggen klaar.

20. vaker soep maken: Deze stellen we uit tot de herfst denk ik, want als het wat beter weer wordt, heb ik niet zo’n zin in soep.

21. bloed geven: Ik had dit vorige keer als doel gesteld voor deze maand. En bijna was ik het vergeten. Dus maakte ik afgelopen week goede voornemens om nog te gaan. Vrijdag had ik wat vroeger gedaan met werken dus leek me ideaal. Tot bleek dat het donorcentrum dicht is op vrijdagnamiddag. Volgende maand dus ergens.

22. vrijwilligerswerk doen: Ik weet eigenlijk nog altijd niet zo goed wat ik wil doen. Echt een groot of langdurig engagement wil ik liever niet nemen, want mijn job wordt met periodes ook heel druk en dan moet het allemaal wel combineerbaar blijven. Dus misschien eerder iets als inspringen bij evenementen of zo.

Hebben jullie doelen voor dit jaar waar jullie aan werken?

3 gedachten over “Hoe staat het met de doelen (3)?”

 1. Misschien kan je puntje 14 met andere puntjes combineren, vb. één keer per week een nieuw recept proberen, of één keer per week soep maken?
  Goed bezig, en de doelen die je stelt zijn realistische doelen.
  Hier geen lijstje dit jaar, de baby zal genoeg energie vergen denk ik :-)

  Like

  1. Dat zou een piste kunnen zijn, maar ik ga toch nog even zoeken naar iets waar ik net iets meer naar kan uitleven. Koken is dat voor mij niet echt.
   En jij hebt het grootste doel van allemaal: een prachtige baby op de wereld zetten, dat is doel genoeg voor het jaar vind ik :-)

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik zou heel snel met die soep beginnen. Soep, gemaakt van uitsluitend groenten, water en een mager bouillonblokje, is ideaal als je af wil vallen. Het vult goed en het bevat nauwelijks calorieën. Natuurlijk geen aardappel of vermicelli bij je soep doen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s