Lieze leeft, Lieze overpeinst

Hoe alleen zijn kan voelen

Alleen wonen en geen partner hebben heeft zo z’n voordelen. Ik kan mijn huisje helemaal naar mijn eigen goesting inrichten. Ik kan klaarmaken wat ik lekker vind om te eten. Als er dingen rondslingeren zijn dan is dat alleen maar mijn eigen rommel. En ik heb niemand waar ik rekening mee moet houden in de planning. Klinkt als een leven vol me-time, zalig.

Maar er is een keerzijde, want alleen zijn kan ook zo voelen:

 • thuiskomen na een zaterdag werken en in een huis belanden waar heel het huishouden nog moet gebeuren, geen boodschappen zijn gebeurd en je nog op zoek moet naar iets om te eten
 • blij zijn als het vrijdag is, maar later in het weekend beseffen dat 24 uur ook echt wel lang kan duren als je ze alleen doorbrengt
 • of je werkdag nu zwaar was of net heel leuk, er is bij thuiskomt niemand om even bij te ventileren
 • op het werk als eerste gevraagd worden als er iets onverwacht moet worden opgevangen, omdat je geen gezin hebt om rekening mee te houden
 • elke keer de afweging maken of je iets echt graag genoeg wil doen om te overwegen van het alleen te doen, want je hebt niet zomaar iemand om het samen te doen
 • beseffen dat mama veel vaker zou bellen of iets samen zou doen, waardoor je haar nog een tikje meer mist

En dan kan al die me-time je gewoon gestolen worden…

 

5 gedachten over “Hoe alleen zijn kan voelen”

 1. Ik vind het wel leuk om te wandelen in de natuur, maar in mijn eentje vind ik dat niet zo. Maar mijn man heeft er meestal geen zin in. En andersom ook, hij wil dan bijvoorbeeld gaan winkelen ofzo maar dan wil ik weer liever lekker thuis blijven haha. Of als je naar verschillende vakantie bestemmingen wil.. Maar ja, dan ga je omstebeurten maar gewoon mee met de ander. Zo’n kleine offer is het samen zijn wel waard :) Zo heeft het inderdaad allebij zijn voor en nadelen!

  Like

 2. Het heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Ik had vaak weinig zin om voor mij alleen gezond te koken. voor 2 is toch leuker. Maar je hebt enkel je eigen rommel op te ruimen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s