Lieze leeft

Hoe staat het met de doelen (4)?

In het begin van het jaar stelde ik 22 doelen die ik wil verwezenlijkt hebben tegen mijn verjaardag in oktober. Op elke 24e van de maand zorg ik dat de sociale controle hoog blijft en dat er een update online komt. Hoe deed ik het in mei?

1. iets naaien

2. leren van mijn achternaam te zeggen

3. een stapje zetten voor mijn eigen huis: Hierover schreef ik zelfs een apart blogje. De angsten zijn er nog altijd, maar de zin om er voor te gaan is er ook nog. Afwachten wat wint.

4. regelmatiger bloggen

5. mijn sportkaart opgebruiken: Dit lukt tegenwoordig heel goed. Ik ben elke week geweest sinds vorige maand. En ik heb ook plannen gemaakt om terug te gaan paardrijden.

6. boeken lezen: De laatste maand heb ik heel veel gelezen. Mijn boekenbeurs-boeken zijn uit, dus eigenlijk is het initiële doel behaald. Van een collega leende ik ‘Het Smelt’ en die vond ik wel ok, maar niet zo geweldig als verwacht. Ik kreeg ook nog ‘Life on Sneakers’ cadeau, en dat las als een trein. En ik kocht zelf nog ‘Verder dan de sterren’ van Kristin Hannah (een vervolg op ‘Wie naar de sterren grijpt’ en waar ik destijds een traantje bij heb gelaten). Al mijn leesvoer opgewerkt dus.

7. vijf kilo afvallen: Ik ga eerlijk zijn. Ik heb het doel moeten bijstellen naar 6 kilo afvallen want in maart was ik een kilo zwaarder dan toen ik met mijn doelen begon. Maar ondertussen is er een dikke 3 kilo af waardoor ik dus halverwege zit en heel dicht bij een nieuwe voordeur zit.

8. een digitale detox: Ik weet ondertussen hoe ik het wel aanpakken, een hele stap vooruit. Nu de mentale voorbereiding nog. Binnenkort meer in een aparte blogpost.

9. meer foto’s nemen

10. mijn fiets terug bovenhalen: Jawel hoor, het mooie weer heeft me in gang geduwd. Met de fiets op bezoek bij papa, naar het station, kleine boodschappen doen. Ik ben vertrokken.

11. receptjes proberen: Dit blijkt niet zo makkelijk te verenigen zijn met mijn doel om af te vallen. De receptjes die ik bijhoud zijn meestal met veel saus of pasta. Plus dat ik elke week mijn seizoensgroentjes haal bij de boer en dus daar mee aan de slag moet en dus op basis daarvan op zoek ga naar receptjes. Ik zal dus eens goed moeten kijken welke recepten ik echt nog wil testen en welke eventueel weg mogen.

12. online cursussen afmaken: work in progress

13. Mentos in Cola Light gooien: Op de planning voor een mooie zomerdag.

14. een nieuwe traditie starten: Nog altijd zoekende. Ik wil iets leuks, iets waar ik naar kan uitkijken. Ik denk dus nog even verder na.

15. Voor mezelf iets van wellness boeken

16. kleuren

17. terug in mijn leuke zomerbroek passen: Ik heb het nog niet durven proberen.

18. minder frisdrank drinken: Ik zeg nog altijd sneller dan vroeger tegen mezelf van toch maar water te drinken. Maar ik zwicht ook nog vaak (voor de zero-versie weliswaar) want ik heb toch nog altijd graag die afwisseling.

19. Louise Hay boeken lezen: Nu de andere boeken uit zijn, ga ik hier mee aan de slag.

20. vaker soep maken: Het is gebeurd! Ik heb soep gemaakt vorige week. De kop is er af.

Picsart2016-15-5--19-46-00

21. bloed geven: Hier heb ik dadelijk na mijn vorige update werk van gemaakt. Geven doet leven!

13117945_110431112696796_1634728614_n

22. vrijwilligerswerk doen: Ik hou mijn ogen en oren nog open hiervoor.

Waw, veel meer kunnen afvinken dan gedacht. We zijn goed bezig!

5 gedachten over “Hoe staat het met de doelen (4)?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s