Lieze leeft

Ik volg gewoon mijn neus

Websites, blogs, boeken, programma’s… Als je op vakantie wil gaan, dan heb je talloze kanalen waar je alles tot in de puntjes kan voorbereiden en uitzoeken, nog voor je een stap uit je huis hebt moeten zetten. Natuurlijk maak ik daar ook wel eens gebruik van, ik ben behoorlijk georganiseerd dus totaal onvoorbereid vertrekken zou niets voor mij zijn. Niet op voorhand weten waar ik ga slapen zou me behoorlijk wat stress bezorgen. Maar mijn planning ligt zeker niet helemaal vast. Want is op reis gaan ook niet vooral ontdekken?

Tijdens mijn voorbije verlofperiode ging ik bijvoorbeeld een dagje naar Amsterdam. In de bib had ik een stadsgidsje gehaald zodat ik een plan van de stad had. En via een forum vond ik een mooie suggestie voor een wandeling. Klinkt dus best goed voorbereid. Maar toen ik effectief daar aankwam, besloot ik toch van het wat anders aan te pakken. De wandeling die ik had gepland hing nog wel in mijn achterhoofd, maar de gids die ik vooral volgde was mijn eigen neus. Oh, daar in de verte zie ik iets dat wel mooi lijkt, laat ik daar eens gaan kijken. Pas dan kom je echt op leuke plekjes en zie je kleine dingen die je anders nooit had ontdekt. En dat geeft me echt een ontspannen vakantiegevoel.

Amsterdam.jpg

Al was dat ook wel leren, want zo avontuurlijk ben ik dus niet. En ik heb wel altijd graag mijn boekje bij de hand om houvast te hebben. Maar dan vraag je je nog vaak af: wat zou dat gebouw zijn of wat zou daar achterin liggen? Nu probeer ik dat gewoon te ontdekken en toch een klein avontuurtje te hebben. En zo wordt alleen op uitstap gaan een hele leuke belevenis.

Hoe verkennen jullie het liefst een nieuwe stad? Volgens plan of volgens gevoel?

 

Een gedachte over “Ik volg gewoon mijn neus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s