Lieze overpeinst

Ben ik misschien liever alleen?

‘Jij zit wel veel meer thuis dan uw zus he’, zei de poetsvrouw ooit jaren geleden tijdens een zomervakantie. Ik voel nu jaren later nog opnieuw hoe erg ik het vond om dat te horen. Want ik vond mezelf toen zielig, dat mijn zus altijd vriendinnetjes had om mee af te spreken en dat ik inderdaad veel vaker alleen thuis was. En eigenlijk heeft dat patroon zich alleen maar verdergezet tot op de dag van vandaag.

WP_20160721_026.jpg

Mijn ideaalbeeld was altijd van veel vrienden en vriendinnen rond mij te hebben, vaak dingen samen te doen en alles bij elkaar kwijt te kunnen, dag en nacht. Elk weekend een volle agenda met etentjes, feestjes en uitstapjes. Dat is wat je op tv ziet dus zo zou het dan wel moeten dacht ik. De realiteit is echter dat mijn leven er helemaal niet zo uitziet en dat ik daar lang ongelukkig over geweest ben. Want ik zag mezelf als een zielig geval omdat mijn leven er niet uitzag als dat van de dames in Sex and the city en consoorten. Tot er iets tot me begon door te dringen.

Ik heb namelijk wel vrienden rond mij, waar ik bij terecht kan als het nodig is en waar ik dingen mee samen doe. We zien en horen elkaar alleen niet elke dag en zelfs niet elke week, maar uiteraard spreken we wel eens af om leuke dingen te doen. En is dat niet het belangrijkste, dat je wel mensen in je leven hebt die je graag zien, al is dat dan misschien niet op de manier die je op tv vaak ziet?

Daarnaast merk ik dat ik vaak ook kan genieten van alleen zijn. Ik heb moeten leren van tevreden te zijn met mijn eigen gezelschap, dat ik dat nu best ok vind. En dat ik soms zelf liever alleen thuis ben dan ergens in gezelschap te zitten waar ik me niet helemaal goed bij voel. Tegelijkertijd weet ik dat dat een grote valkuil kan zijn, want je moet mensen wel toelaten en niet helemaal in je eigen wereldje beginnen leven. Dus ik worstel soms wel met de vraag: ben ik misschien beter of liever alleen? Kan ik nog iemand toelaten en samen leven met iemand anders zonder mezelf dan te moeten verliezen? Met de juiste mensen rond me, gaat dat hopelijk allemaal wel lukken.

 

 

2 gedachten over “Ben ik misschien liever alleen?”

  1. Dat is toch ook wel een gevaar van TV. Het leven wordt heel anders voorgespiegeld dan het in werkelijkheid is. En als je gelukkig bent met het leven zoals het nu is, ondanks dat het er anders uitziet dan op TV, zou ik er lekker van genieten..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s