Lieze leeft

De ‘Mag ik even zeiken’ Tag

Aaaaah, wat is het druk. Ik ben constant bezig en heb toch het gevoel dat ik niets gedaan krijg op een dag. Dus overwerken en dan moe thuiskomen en nog voor eten moeten zorgen en allerlei andere kleine taakjes om dan uitgeput te gaan slapen. En de volgende dag van hetzelfde. En toen dacht ik daarnet op de trein dat ik ook nog een blogstukje online wou zetten vandaag. Veel inspiratie kwam er niet, tot ik me op weg naar huis herinnerde dat ik deze tag had bijgehouden om eens in te vullen. En omdat ik van de drukte meer zin had om te huilen dan te lachen, dacht ik, laat ik dan maar even zeiken. De tag werd bedacht door DoorMariska en ik zag hem bij Lottes Anekdotes. En nu is het dus mijn beurt.

 1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Mensen die zichzelf als middelpunt van de wereld zien en anderen geen plaats gunnen. Dat kan op het werk zijn als je in een team moet werken, maar geldt ook voor mensen op de trein die jou bijna liever onder de trein duwen dan pas na jou in te kunnen stappen.

 1. Wat vind jij irritant in het verkeer?

Mensen die aan de kant van de hindernis rijden op straat en toch voorrang nemen zodat je alles moet dichtgooien. Of chauffeurs in de file die toeteren als je in de file niet elke 5 cm aansluit maar af en toe eventjes een metertje wacht. Alsof de file opgelost gaat zijn als ik dat wel zou doen.

 1. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Champignons. Ik krijg er ook echt maagpijn van als ik dat eet. Oesters vind ik ook maar niks, maar die kan je nogal makkelijk vermijden als je daar geen zin hebt. En ik eet ook echt niet graag rauwe tomaten. Toen ik ooit bij mijn schoonouders moest gaan eten die heel fier tomaat-garnaal serveerden (op vraag van hun zoon dan nog, die perfect wist dat ik geen tomaten eet), heb ik het opgegeten, maar anders zal ik de tomaat altijd laten liggen (of een broodje of zo zonder bestellen).

 1. Waar wil je op dit moment over zeuren?

Dat het zo f*ing druk is op het werk. Gisteren overgewerkt, vandaag overgewerkt, morgen avondsessie. Dat komt na een week waarin ik mijn 38-uren werkweek deed op 4 dagen in plaats van 5. Heel fijn om meer verantwoordelijkheid en nieuwe uitdagingen te krijgen, maar mijn agendaplanning staat duidelijk nog niet op punt. En dan is het vooral niet fijn dat je thuiskomt in een leeg huis en je niet even tegen iemand kan ventileren.

 1. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Wim Helsen, die kan ik echt niet bezig zien. Als ‘Vrienden van de poëzie’ op tv kwam, zapte ik meteen weg en andere dingen waar hij in zit, daar kijk ik ook bewust niet naar. En Herman Brusselmans kan ik ook maar weinig appreciëren. Hij kan dan misschien wel goede dingen te zeggen hebben (hoor ik zeggen van anderen), de manier waarop is altijd zo plat. Is dat nu echt nodig?

 1. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

Dweilen. Niet dat ik de andere dingen zo graag doe, maar dweilen is er zo te veel aan, want dat is het laatste meestal. En heel eerlijk, ik dweil eigenlijk niet zo vaak in huis. Het is hier altijd opgeruimd en minstens 1 keer per week poets ik (afstoffen en stofzuigen en zo), maar dweilen is vaak beperkt tot de badkamer en de keuken.

 1. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer wegklikt?

Schrijffouten vooral. Kan iedereen wel eens overkomen, maar als er in elke paragraaf fouten staan, dan valt het me toch wel op. En blogposts die duidelijk enkel geschreven zijn om reclame te maken voor een bepaald product, zonder dat er weinig inhoud geleverd wordt.

Ik volg voor de rest niet superveel blogs (toch niet als ik hoor hoeveel sommige anderen wel niet lezen) en dat wil niet zeggen dat ik maar weinig blogs goed vind, maar een mens heeft maar zoveel tijd in het leven en dan lees ik liever de dingen en de mensen die ik echt interessant vind. Dat zijn meestal blogs van mensen schrijven over hun leven en waar je merkt dat het uit het hart komt, zonder verborgen commerciële agenda.

8. Welk tv-programma vind je echt verschrikkelijk?

Ik heb eigenlijk wel een aantal guilty pleasures, dus een aantal foute programma’s vind ik stiekem wel leuk. Wat ik niet leuk vind zijn programma’s die eigenlijk ook gewoon niet voor mij gemaakt zijn: Foute Vrienden, M!lf en consoorten. Gemaakt voor mannen en ook echt niet grappig in mijn ogen.

 1. Aan welk make-up product heb je een hekel?

Ik gebruik er niet zoveel en de dingen die ik niet tof vind, koop ik gewoon niet. Als ik soms zie wat een verzameling mensen hebben, val ik altijd achterover. Wat ik wel eens gekocht heb is een soort zelfbruinende crème, maar dat kon de verwachtingen toch niet echt inlossen.

 1. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Toch wel een beetje over het weer (sorry, ik blijf nu eenmaal Belg en wij klagen volgens het cliché graag over het weer). Het mag van mij gerust herfst worden en als je in een mooi herfstzonnetje tussen de afgevallen bladeren kan wandelen dan is dat zelfs heel mooi, maar afgevallen bladeren op een natte stoep in het donker, dat is geen toppertje. En gewoon de nattigheid van de laatste dagen. Koud, tot daar toe, dan doe ik mijn dikke jas en handschoenen aan, maar van die fiezelregen, daar ben ik geen fan van.

Voila, helemaal bijgezeurd voor het moment. Moest iemand ook eventjes een rotdag hebben en nood hebben aan zeiken (geweldig Nederlands woord toch eigenlijk), neem gerust de tag over.

3 gedachten over “De ‘Mag ik even zeiken’ Tag”

 1. Champignons vind ik zelf ook afschuwelijk. Ew. En grappig dat je zegt dat je zowel Wim Helsen als Herman Brusselmans niet zo fijn vindt om naar te kijken. Ik heb dat namelijk ook. Ik word niet per sé vrolijk van die mensen en vind ze regelmatig een beetje irritant overkomen. Geen idee waarom, gewoon een gevoel.

  Like

 2. Haha, ik kan mij soms ook zo verbazen over andere mensen hun make-up-voorraad. Zelfs als je je graag opmaakt, kan ik mij bij sommigen niet inbeelden dat ze écht alles gebruiken :-)
  Wim Helsen zie ik wel graag bezig; Winteruur op Canvas met hem vind ik bijvoorbeeld echt heel goed. Al snap ik het wel, want ik heb hetzelfde met Bart Peeters, terwijl veel mensen die net graag hebben en ik hem alleen in “Dag Sinterklaas” kan verdragen ;-)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s