Lieze blogt

5 blogclichés afgetoetst

Er gaan heel wat clichés de ronde over blogs en bloggers. Het eerste wat mij meestal opvalt als ik zo’n clichés lees, is dat ik aan de meesten niet voldoe. Maar ik wou ze toch eens verder uitzoeken en de Meststoffen meetup* leek me daar een ideale gelegenheid voor.

Cliché 1: bloggers drinken thee. Aan de hoeveelheid muntthee die passeerde bij onze blogbrunch en de hopen kopjes thee die ik elke dag op Instagram zie passeren, kan ik alleen maar afleiden dat dit cliché echt staat als een huis. Alleen niet voor mij, want ik drink echt niet graag thee. Ik volgde vorig jaar nog een theeworkshop in de hoop dat ik het misschien zou leren drinken, maar ik ben nog altijd niet overuigd. Er is maar 1 moment dat ik thee drink en dat is met heel veel honing als ik verkouden ben.

Cliché 2: bloggers hebben katten.  Inderdaad, katten, niet 1 kat maar meestal meervoud. Ook dit werd weer bevestigd toen iemand op de meetup na heel wat gepraat over kinderen ineens zei: ‘genoeg over kinderen, hoe gaat het met jullie katten?’. Dat zegt genoeg zeker. Maar ook hier weer doe ik niet mee, want ik heb niks met katten. Maar dan ook echt niks.

Cliché 3: bloggers eten pas als ze 10 foto’s hebben genomen. Op de meetup was dit zeker niet waar, ikzelf en de meeste anderen beseften zelfs achteraf pas dat we helemaal vergeten waren om foto’s te nemen. Er zullen dus zeker wel mensen zijn die voldoen aan het cliché, maar we gaan niet veralgemenen. En ik heb mijn eten nog altijd liever warm dan mooi op de foto (dus als ik al eentje maak, dan is eentje vaak genoeg).

Cliché 4: bloggers zitten vaak in koffiebars. Uiteraard is de meetup hier een slecht voorbeeld, want die ging natuurlijk door in, jawel, een koffiebar. Maar verder heb ik niet de indruk dat andere bloggers elke dag een plaats zoeken in de koffiebar om daar uren te gaan schrijven (behalve dan misschien degenen die daarnaast om den brode schrijven). Ikzelf schrijf mijn blogjes trouwens meestal gewoon in mijn luie zetel of achter mijn bureau. Zonder koffie, want ook dat lust ik niet. Maar een goeie chocomelk gaat er wel altijd in.

Cliché 5: bloggers lezen graag. Oke, hier moet ik volmondig toegeven dat ik op dat gebied wel echt een blogcliché ben. En zowat alle andere bloggers die ik ken ook. Ik schrijf dan wel zelden over boeken en ik hou ook niet echt bij welke ik dit jaar heb gelezen, dus op dat gebied misschien wel wat atypisch, maar ik heb toch de indruk dat de meeste mensen die graag schijven ook echt graag lezen. Of is dat niet zo?

*Voor de mensen die denken, Meststoffen meetup, wat? Eind vorig jaar deed ik een cursus, Meststoffen voor jouw blog, en iemand anders die de cursus ook volgde had het geweldige idee om eens samen te komen met alle deelnemers. De eerste keer was in maart en dat herhaalden we begin deze maand nog eens. Wil je kijken of de blogclichés bij hen van het scherm spatten, dan kan je altijd eens gaan lezen:  Kathleen, Anske, Elke, Evi, Gerhilde, Heidi, Joke, Kelly, Lotte, Patricia, Silke en Sofie.

 

11 gedachten over “5 blogclichés afgetoetst”

 1. Dit is het eerste dat ik hierover lees. Blogclichés? Wist zelfs niet dat zoiets bestond. Als ik het zo bekijk: enkel in cliché # 5 kan ik me vol overtuiging vinden. Lezen? Ja! Schrijven? Ja! In de andere clichés maar gedeeltelijk (blogjes post ik thuis vanop m’n laptop en een kopje thee lust ik ook wel en ook warme choco ;-) ), hield vroeger katten (nu niet meer) en eerst eten, dan bloggen. Kwestie van prioriteiten. M’n gezond ontbijt èn middagmaal hebben me vandaag alvast gesmaakt ;-).

  Like

   1. Er staat: hield vroeger katten (niet: van katten) ;-). Het beperkt me teveel in m’n vrijheid, er dient telkens gezorgd te worden voor een oplossing om ervoor te zorgen als ik op reis ga. Bij deze…

    Like

 2. Haha, heerlijk! Bij mij kloppen ze allemaal, behalve vier. Op de meetup maakte ik ook amper foto’s, maar dat besefte ik pas achteraf. ’t Was veel te gezellig, en ik had mijn handen natuurlijk meer dan vol met onze kleine meid :-).

  Like

 3. Haha, grappige clichés! Als ik aan deze moet voldoen, ben ik maar een halve blogger ;-)
  Ik drink thee, lees graag en neem af en toe 10 foto’s van mijn eten. Maar katten hebben we niet en in een koffiebar (juk, koffie) ben ik zelden te vinden. Geef mij inderdaad ook maar mijn zetel of bureau!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s