Lieze leeft

3 dingen die ik zeker nooit zal doen

Iedereen maakt zijn eigen keuzes in het leven. Van sommige dingen ben je helemaal vol, andere dingen zou je dan weer zeker aan je laten voorbij gaan. Vooral bij moeders hoor ik vaak dat ze voornemens maken van alles wat ze anders gaan doen en waar dan weinig van in huis komt. Over mijn toekomstige opvoedingspraktijken ga ik me niet uitlaten, maar er zijn wel andere dingen waarvan ik overtuigd ben dat ik ze nooit zal doen.

 

Rondrijden met een bakfiets

Ok, dat heeft wel met kinderen te maken, maar niets met opvoeding. Ik denk dat het komt doordat ik veel in Antwerpen kom en daar compleet gek wordt van al die alternatieve moeders en vaders die het verkeer onveilig (letterlijk) maken met hun bakfiets vol kinderen. Ze wringen door plaatsen waar geen plaats is, kunnen vaak moeilijk hun evenwicht bewaren en ik blijf het er stom vinden uitzien. Gene bakfiets voor mij dus.

Mijn haar terug kort laten knippen

Vroeger had ik altijd kort haar. Buiten dan 1 kleine periode van uitzondering. Op het kortst was het maar een paar centimeter. Ik kan me nu totaal niet meer indenken dat ik dat toen mooi vond, maar iedereen heeft jeugdzondes. Nu is ze dus lang, langer dan ze ooit geweest is en soms denk ik wel eens om ze te laten knippen, maar meer dan een centimeter of 10 wil ik toch niet meer afgeven.

Een Facebookprofiel hebben samen met mijn partner

Dat concept snap ik niet zo goed. Het is zoals bij de naamsverandering als je trouwt, word je ineens 1 persoon omdat je besluit om een boterbriefje te halen? Ik ben eigenlijk echt benieuwd waarom mensen besluiten om hun eigen profiel weg te doen en vanaf dan naar buiten te komen met 1 profiel dat dan twee voornamen en twee achternamen heeft. Hoe reageer je dan op dingen die ze posten (als je al kan afleiden wie van de 2 het is). Ik vind dat raar. Zeker als je maar één van de twee kent. Mijn toekomstige partner hoeft me zoiets dus niet te vragen.

Hebben jullie zo’n omgekeerde bucket list, van dingen die jullie écht nooit zouden doen? Of heb jij een Facebookprofiel samen met je partner en kan je mij de filosofie erachter even vertellen? 

 

 

 

 

11 gedachten over “3 dingen die ik zeker nooit zal doen”

 1. :-) De bakfiets daar ben ik zelf totaal geen fan van dus mij ga je daar nooit in zien rondrijden, zelfs niet nu ik een kindje heb. En dat van dat Facebookprofiel, nooit de redenering erachter gesnapt, dus als iemand die hier weet te vertellen dan lees ik graag mee!

  Geliked door 2 people

 2. Haha, Ik zou die drie ook nooit doen! Ik heb mijn haar twee jaar geleden voorhet laatst een heel stuk korter geknipt en toen wist ik het zeker! Nooit meer kort haar!

  Geliked door 1 persoon

 3. Waar ik nu woon moet ik sowieso niet aan een bakfiets denken, het idee alleen al dat ik dat ding steeds omhoog moet slepen … En kort haar, nope. Ik vind het heerlijk als ik het bij heel heet weer, of als ik ziek ben, makkelijk in een knotje kan draaien. (Het ‘jamaar lang haar is zo warm’-argument snap ik echt niet. Juist dat korte haar dat je niet uit je gezicht en nek weg kan binden is zo klam!)

  En het gezamenlijke facebook-profiel? Nope. Ik heb wel mans achternaam, omdat dat gewoon echt handiger schijnt te zijn als je kinderen krijgt, en omdat ik mans naam mooi vind. Maar ik moet er niet aan denken om ook samen een facebook-profiel te hebben! Je bent nog twee personen, en op mij komt het over als ‘irritant klef stelletje dat niets los van elkaar doet’.

  Like

   1. Dat heeft vooral met horrorverhalen te maken, mijn tante (en dat klinkt vroegah, maar dat is maar vijf jaar geleden) lag na haar bevalling op zaal met een vrouw wiens kind ‘kwijt’ was in het ziekenhuis – omdat zij een andere naam had dan het kind. Dat is een uitzondering, ik weet het, maar wel een die me echt horror lijkt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s