Lieze leeft

Kwestie van vertrekken

18u30 en onderweg van het werk in Antwerpen naar Genk voor een activiteit. Een ontspannende activiteit zelfs, een lezing met lekker eten en drinken. En toch zit ik te twijfelen in de auto: zou ik niet toch afbellen en gewoon naar huis gaan? Ik ben al van 7 uur vanmorgen van huis en ben eigenlijk moe? Ga ik dan wel leuk gezelschap zijn? Ga ik er zelf wel van kunnen genieten? En morgen is het weer een lange dag want dan moet ik ’s avonds werken.

Uiteindelijk zette ik toch maar door en reed ik Geel voorbij om verder te rijden naar Limburg. Het was gezellig en lekker. En een aantal mensen waren blij om me terug te zien. De vermoeidheid was zelfs bijna weg toen ik er aankwam en ik durfde op tijd naar huis vertrekken zodat ik nog op een redelijk uur in mijn bed lag. Toen ik er dus één keer was, waren de twijfels van daarvoor er niet meer. En zo gaat het wel vaker. Het is de stap zetten om te gaan en dan komt het wel goed.

Ik merk dat ik in drukke periodes op het werk nogal snel mijn hobby’s of fijne dingen aan de kant schuif. Omdat ik moe ben en na lang werken graag eens in mijn zetel zit. Of omdat ik laat thuis ben en er na het eten maken en dergelijke geen tijd meer overschiet om ergens te geraken. Maar zo tank je natuurlijk geen energie bij om die vermoeidheid te overwinnen. En het leven is meer dan werken alleen. Morgen toch maar eens proberen of ik met die motivatie eindelijk nog eens op de Zumba-les geraak.

 

 

10 gedachten over “Kwestie van vertrekken”

  1. Vrijdag energie tanken en geven bij het kwissen. Zaterdag tanken we hopelijk carnavalenergie :-) Je kleinste vriendinnetje kijkt er al heel erg naar uit!

    Like

  2. Oh soms wel herkenbaar, te moe om s avonds nog even wat fijns te doen. Ik probeer nu wel op tijd de laptop uit te zetten (of helemaal niet, want geen zin) en probeer elke avond in bed te lezen. Tot nu toe niet elke avond gelukt

    Like

  3. Heel herkenbaar! Op momenten dat ik moe ben heb ik ook de neiging om dingen af te zeggen en gewoon in de zetel te ploffen terwijl ik dan net eigenlijk buiten zou moeten komen want ik krijg er steevast terug energie door.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s