Lieze date

Daten, hoe het niet moet (3)

 

Tijd om hand in eigen boezem te steken. In het verleden schreef ik al over frustraties bij datingsites en apps (hier en hier). Over hoe mannen rare dingen zeggen of doen op internet. Maar misschien ligt het niet helemaal aan hen. Want soms doe ik ook wel eens dingen op zo’n sites die ik in het echte leven niet zou doen. Geen gekke of vieze dingen denken nu, maar in het echte leven zou je bijvoorbeeld niet een tijdje met iemand praten om die dan ineens straal te negeren. Je zou in het echte leven waarschijnlijk ook niet eerst naast iemand gaan staan om je lijstje af te checken voor je goeiedag zegt tegen iemand. En dat is nu net waar die sites en apps wel voor zorgen.

Daten is een markt geworden. In de zin van een commerce waar heel veel mensen geld mee willen verdienen. Maar ook in de zin dat de ‘koopwaar’ op een hoopje wordt gegooid en dat mensen eens rondlopen om te zien wat de markt allemaal te bieden heeft. Je ziet iets, keurt het, vindt het soms wel ok, maar de markt is nog groot, dus je wil toch ook nog eens aan een ander kraam gaan kijken. Je kan gemakkelijk doen alsof je het niet hoort als een marktkramer je achterna roept, want er loopt nog veel volk rond, dus dat gaat een beetje verloren in de menigte. En wat gebeurt er uiteindelijk: je vindt op de markt toch niet wat je wil of je hebt rommel mee (sorry voor de overdrijving).

Ik waagde me vorige week nog eens eventjes op de markt, maar merkte al snel weer dat ik geen marktmens ben. Ik gaf het dus al snel weer op. Ik kreeg er gewoon stress van. Zou er iemand een berichtje gestuurd hebben? Zijn er nieuwe matches? Er is toch een zekere druk om te scoren. En die druk wou ik niet. Voor mijn boodschappen ga ik ook naar de winkel in plaats van naar de markt. Eens kijken of ik hem daar ook niet vind.

12 gedachten over “Daten, hoe het niet moet (3)”

 1. Ik begrijp je en zou het mss ook zo ervaren (hoop het nooit te moeten doen), ik geef toe dat ik er redelijk sceptisch tegenover sta. Maar hoor mij, wie ben ik?
  Mijn lieve buurvrouw werd na 27 jaar huwelijk aan de kant gezet voor een jonge vrouw, ze dacht nooit meer gelukkig te worden. Via een datingsite heeft ze een schat van een man leren kennen, iets waar ze nooit van had durven dromen. Dus…soms wacht op die “markt” mss wel een “koopje”!
  Liefs!

  Like

 2. Ik vond dat vroeger leuk in het begin maar de pret was er steeds rap af. Voor mij was het ook geen succeservaring. En intussen toch van ’t straat geraakt op de ‘normale’ manier en daar ben ik een jaar later nog steeds dolgelukkig mee :).

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb een tijdje op Tinder gezeten en twee keer iemand leren kennen, maar na een paar maand maakte ik het toch uit. Nu zit ik niet meer op Tinder en ik wil liever zo iemand leren kennen, maar dat vind ik eigenlijk ook moeilijk. Ik ben niet zo’n flirter en dan moet je ook naar dezelfde plek gaan denk ik want ik ben niet iemand die zomaar op een wildvreemde afstapt.

  Like

 4. Ik doe ook niet aan online daten om dezelfde reden. Ik zou te veel druk ervaren om te scoren en tegelijk heel onzeker worden (want het is toch wel een beetje een vleeskeuring denk ik dan), maar ik ken ook veel positieve verhalen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik herken ook wat je schrijft. Ik heb gedurende ongeveer een jaar een profiel gehad op een datingsite. Soms vond ik het ook te veel hebben van een veemarkt, maar anderzijds had het op mij ook een geruststellend effect (‘plenty of fish in the sea’). En het was een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb mijn man zo leren kennen, dus mijn ervaring is positief. Maar ik begrijp helemaal dat het sommige mensen niet ligt, het blijft toch wat een rare omgeving.

  Geliked door 1 persoon

 6. Heb er zelf ook eens m’n kans gewaagd. Dat is me echter héél héél zuur opgebroken. Heb er dus geen fijne ervaring mee. Ik forceer niets en vertrouw erop dat wat mij toekomt wel op m’n pad zal komen. Ik geniet nu en vind er ook wel voordelen aan, aan dat single zijn (binnenkort post ik er ook een logje over).

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb er zelf nooit mijn kans op gewaagd maar ik snap je wel. Vriendinnen van me die het wel probeerden hebben er hele negatieve ervaringen aan overgehouden. Ik duim dat je via andere wegen iemand leuk mag tegenkomen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s